LÁJFHEKK

A drogériák áraiban sincs egyenlőség a nemek között

2016. február 5., péntek 11:40

Teljesen természetes, hogy a piacon női és férfi parfümök, izzadásgátlók sokasága sorakozik, azonban az is természetes, hogy ugyanazon márka ugyanazon termékének férfi és női változata más áron vásárolható meg? Az árkülönbség néha kimondottan jelentős, ráadásul nők és férfiak is szívnak vegyesen, sőt a kiskorúak sem járnak jobban. 

A férfi-női termékek közti árkülönbség nem a boltok sajátossága, többet is végignéztünk és mindenhol ugyanazoknál a gyártóknál ütközött ki a csalafintaság, ráadásul teljesen logikátlanul. Volt, ahol egy márka parfümjénél a férfi változat volt olcsóbb, de ha a pumpás parfüm verzióját néztük, ott már a  női. Sok esetben az árkülönbség fel sem tűnne, hiszen ugyanannyiba kerülnek a női és a férfi verziók, csak éppen ugyanennyiért az egyikben kétszer annyi van, mint a másikban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezentúl használjon férfi izzadásgátlót, de talán nyugodtabb szívvel választ olyan gyártót, aki árazási stratégiájában nem tesz különbséget férfiak és nők között. Ugyanakkor például borotva esetében jó, ha alaposan körbenéz mindkét nem, főleg, ha hajlandó rózsaszín helyett kék vagy zöld eldobható borotvát választani (és fordítva).

A galériában egymás mellé tettük a párokat, hogy jobban lássa a termék hasonlóságát és az ár különbségét. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta