LÁJFHEKK

A drogériák áraiban sincs egyenlőség a nemek között

2016. február 5., péntek 11:40

Teljesen természetes, hogy a piacon női és férfi parfümök, izzadásgátlók sokasága sorakozik, azonban az is természetes, hogy ugyanazon márka ugyanazon termékének férfi és női változata más áron vásárolható meg? Az árkülönbség néha kimondottan jelentős, ráadásul nők és férfiak is szívnak vegyesen, sőt a kiskorúak sem járnak jobban. 

A férfi-női termékek közti árkülönbség nem a boltok sajátossága, többet is végignéztünk és mindenhol ugyanazoknál a gyártóknál ütközött ki a csalafintaság, ráadásul teljesen logikátlanul. Volt, ahol egy márka parfümjénél a férfi változat volt olcsóbb, de ha a pumpás parfüm verzióját néztük, ott már a  női. Sok esetben az árkülönbség fel sem tűnne, hiszen ugyanannyiba kerülnek a női és a férfi verziók, csak éppen ugyanennyiért az egyikben kétszer annyi van, mint a másikban. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezentúl használjon férfi izzadásgátlót, de talán nyugodtabb szívvel választ olyan gyártót, aki árazási stratégiájában nem tesz különbséget férfiak és nők között. Ugyanakkor például borotva esetében jó, ha alaposan körbenéz mindkét nem, főleg, ha hajlandó rózsaszín helyett kék vagy zöld eldobható borotvát választani (és fordítva).

A galériában egymás mellé tettük a párokat, hogy jobban lássa a termék hasonlóságát és az ár különbségét. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta