LÁJFHEKK

Múzeumnak is elmenne Ellen DeGeneres villája

2016. február 4., csütörtök 18:44

Miután kigyönyörködte magát Caitlyn Jenner meseszép malibui villájában, csodálja meg az 58 éves sztárműsorvezető és humorista, Ellen DeGeneres, valamint felesége, a színésznő Portia de Rossi ízlésesen berendezett Beverly Hills-i otthonát. A házért közel 40 millió dollárt fizetett az építészetre fogékony híresség, aki nemrég könyvet is írt lakberendezési és műgyűjtői tapasztalatairól a lényegretörően egyszerű Home (Otthon) címmel - írja a Curbed.com.

„Belsőépítész akartam lenni, mikor 13 éves voltam" – ad magyarázatot a lakberendezés és építészet iránti rajongására az Emmy-díjas műsorvezető, aki több tucat lakást vásárolt és újított már fel az elmúlt 25 évben. Volt tehát miből merítenie, amikor saját ingatlanos valamint belsőépítészeti tapasztalatait kívánta megosztani a könyvben, amit az Amazon.com oldalán 17.50 dollárért, 4950 forintért rendelhet meg.

„A jó ízlés nem pénz kérdése” – állítja sok sztárhoz hasonlóan DeGeneres is, aki egyébként a Buff & Hensmann által tervezett és Melinda Ritz által lakberendezett (Sidney és Frances Laskes Brody által építetett )híres „Brody House-t” vette meg, majd időközben megszerezte a szomszédos telkeket is. A kaliforniai építészet egyik mintaháza pedig tele van kincsekkel, gyönyörű festményekkel, fotókkal, textilekkel és bútorokkal.

Jól láthatóan DeGeneres is előszeretettel keveri a 18-19.századi különlegességeket a vintage és a modernista elemekkel, a házban található műremekek közül nekünk nagy kedvenceink azok a székek, amiket Gerald Summers tervezett a harmincas évek közepén, de vannak Picasso, Andy Warhol és Jean Michel Basquiat festmények, belga koktélasztal a 19.századból, antik szőnyeg, az argentin Rirkrit Tiravanija féle ping-pong asztal, és nehéz szó nélkül elmenni a Serge Mouille féle lámpák mellett is.

A kisfilmre kattintva kigyönyörködheti magát a Hermés takarókban, Mark Grotjahn festményeiben, Ed Ruscha és Ruth Asawa munkáiban, a klasszikus könyvtárszobában, ahol a Clarke & Reilly székek, a 18. századi asztal és a Jean Prouvé vintage lámpa mellett DeGeneres afrikai maszk gyűjteménye is található. Kattintson!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta