LÁJFHEKK

A nyolcadik kerületben találja a legjobb magyar szállodát

2016. január 23., szombat 21:51

Egyre több neves magazin kapja fel a VIII. kerületet, ami lassan olyan menő helynek kezd tűnni a külföldiek szemében, mint a pezsgő éjszakai életéről ismert hetedik. Legutóbb például a Vogue áradozott a sokáig szitokszóként emlegetett környék építészeti és gasztronómiai csodáiról, míg a Mikszáth téri Lumen tulaja a BBC stábjának mesélt arról, hogy hogyan lett sikeres a kávézója Budapest egy leglepusztultabb, de ismét felvirágzóban lévő részén. De éltette már a környéket a CNN, a The Guardian, valamint a Condé Nast Traveller is a közelmúltban.

Ezúttal a világ egyik leglátogatottabb utazási oldala, a TripAdvisor készítette el éves listáját, melyen a látogatók véleménye alapján a Lőrinc pap téren található Palazzo Zichyt jelölték meg Magyarország első számú szállodájának. Ez pedig nagy szó, mivel a több mint negyven nyelven elérhető oldalon havonta körülbelül 100 millióan kommentelnek és véleményezik a letesztelt szállodákat. A kerület puccosabb, Palotanegyed részében található szálloda már tavaly is felkapott volt az utazók körében, akkor a Trivago hozta ki a legjobb hotelnek – számolt be a hírről a Józsefvárosi Önkormányzat. A 80 szobás, 4 csillagos butikhotel eredetileg a Zichy család tulajdonában volt, jelenlegi tulajdonosa pedig 2007-ben vásárolta meg és 2009-ben nyitotta meg szállodaként.

Looking up. #latergram #travelmemories #travelgram #travel #budapest #lastlook #hotel #hotelpalazzozichy #lorincpapter

Minni H. (@haanpaaminni) által közzétett fénykép,

Megnéztük, mégis mennyiért lehet megszállni egy ilyen felkapott szállodában, és nagy meglepetésünkre nem is annyira magasak az árak, mint amire számítottunk. Egy éjszakára ugyanis átlagosan (naptól és szezontól függően) 59-101 eurót, azaz nagyjából 18.500-32.000 forintot kell fizetni.

Meglepő, de nem a Palazzo Zichy az egyetlen józsefvárosi szálloda a legjobb 25 hazai hotelt felsoroló listán: kilencedik helyen végzett a Nagy Templom utcában található Fraser Residence Budapest, tizedik lett a Blaha Lujza téri Hotel Nemzeti Budapest. és a lista tizenegyedik helyére került a Vajdahunyad utcában található Bo18. A TripAdvisor teljes listáját ide, a magyarokat érintő összesítést pedig ide kattintva nézheti meg.

After a 16 hour, overnight train from Split to Budapest... there is nothing quite like walking into luxury #HotelPalazzoZichy #Budapest #LuxuryHotel

Rachel. 23. Australian abroad (@global.roaming) által közzétett fénykép,

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta