LÁJFHEKK

Pofonegyszerű lehetőség, hogy mindig a legújabb telefonja legyen

2016. január 18., hétfő 09:08

Mivel szinte folyamatosan jönnek a nagy gyártók menőbbnél menőbb telefonjai, ezért ma már a legjobb telefon kiválasztása sem annyira egyszerű dolog, főleg ha a vásárlás még egy két éves hűségnyilatkozattal is együtt jár. Akik pedig szeretik, ha mindig a legújabb, legmenőbb készülékük van, azoknak az állandó bizniszelés veszi el az idejét (és a pénzét). Szerencsére ennél van egyszerűbb módja is annak, hogy mindig a legújabb készülékeket használhassa, vagy egyszerűen lecserélje, ha néhány hónap alatt kiderül, hogy mégsem az álmai készüléke. 

Eddig, ha a  szolgáltatójánál vásárolt telefont, akkor a legjobb árhoz nagyjából kétéves hűségidőt kellett vállalni. Ez azt jelenti, hogy ennyi ideig a tarifacsomagon sem módosíthatott, és másik készüléket sem vehetett akciósan - akkor sem, ha egyszerűen csak a legújabb készüléket szerette volna, de még akkor sem, ha ellopták a telefonját, vagy használhatatlanná vált. A Telekom és a Telenor viszont rájött, hogyan lehet ezen változtatni. 

Telekom

A Telekom az Apple rajongóira gondolt első körben. A készülékbérléssel garantálják, hogy mindig a legújabb iPhone telefonja lesz az ügyfelüknek, ráadásul ehhez nem is kell egyszerre nagy költségbe vernie magát, hanem csak a számlához csapott telefonbérleti díjat kell fizetnie. Aztán mikor jön az újabb modell, egyszerűen lecserélheti az előző modellt az újra. Nem kell azzal bajlódnia, hogy eladja valakinek áron alul, nem kell gyűjtsön az újra, egyszerűen csak megkapja, és attól kezdve azt bérli. A készülékbérlet garantálja, hogy évente új telefont kap, miközben a bérlés havidíja magában foglalja a biztosítást is, így egy fokkal nyugodtabban használhatja a telefont, ami nem is a sajátja. A használt iPhone-ról is ők gondoskodnak, vagyis nem kell önnek fáradnia a hirdetgetéssel, vagy házalni vele az aluljárós telefonboltoknál. A bérleti díj attól függ, milyen készüléket választ: például egy 16 GB-os iPhone 6S bérleti díja 14.990 forint havonta, a legdrágább pedig a 128 GB-os 6S Plus, amiért 22.990 forintot kell fizetni (és ezekre a bérleti díjakra jön még természetesen maga a havidíj).

Jó, ha végiggondolja: Ezt a verziót akkor válassza, ha tényleg nem ragaszkodik hozzá, hogy valami felett tulajdonjoga legyen. A legolcsóbb verzióval is 180 ezer forintot fizet be egy év alatt a készülékre, ami nem is lesz az öné, hanem a lejáratkor igényelhet egy új készüléket - vagy vehet egyet, de abba meg nem számít bele az előzetesen befizetett 180 ezer forint. Ha a bérleti díjat félreteszi egy évig, akkor akár meg is tudja venni a készüléket, igaz akkor két évig azt kell használnia.

Telenor

A Telenor ennél azért rugalmasabb ajánlattál állt elő előfizetéses ügyfelei részére, és azt mondja, hogy a kétéves hűségidő alatt bármikor lehet telefont cserélni, csak hosszabbodik a hűségidő. Ha szeretné, megtarthatja a régi telefonját is, ha azonban azért akar megválni tőle, mert nincs rá szüksége, akkor beszámítják az új készülék árába, tehát tulajdonképpen a Telenorral bizniszel az utcai árusok helyett. Készülékbeszámítást csak akkor lehet kérni, ha jó állapotban van a telefonja, minden kiegészítő megvan hozzá és nem karcos. Ha enyhén sérült (karcos a kijelző és a hátlap vagy kopott a keret), akkor is beszámítható, de kisebb értékben. Külön kell választani a készülékcsere díját (ez attól függ, hogy mennyire friss a hűségnyilatkozata és milyen telefonja van jelenleg, valamint azon van-e részletfizetés), illetve az új készülék árát (több nulla forintos készülék mellett a csúcskategóriás készülékeknek ugyanúgy van díja). Részletfizetést csak az új készülék árára tud kérni, a készülékcsere díjára nem, vagyis ezeket a helyszínen rendezni kell, ezt lehet csökkenteni azzal, hogy a régi készülékét beszámítja. 

Jó, ha végiggondolja: Ha magasabb csomagra vált, olcsóbb lehet a készülékváltás, de azt a kétéves hűségnyilatkozat alatt nem tudja alacsonyabbra módosítani. A készülékcserénél ön lesz a telefon tulajdonosa, de ha mégis újat szeretne, akkor akár egy hónappal a vásárlás után cserélheti. 

Vodafone

A Köszönet program elemeként kedvezményes készülékajánlatok járnak a Vodafone ügyfeleinek, attól függően, hogy mióta van előfizetésük a szolgáltatónál és hogy mennyi a havidíjuk. A kétéves hűségnyilatkozat 21. hónapjától vehetik igénybe a kedvezményes készülékvásárlást. A cseréhez regisztrálni kell, utána derül ki, hogy jogosult-e a kedvezményes készülékváltásra, és hogy mekkora a kedvezmény. 

Jó, ha végiggondolja: Körültekintőnek kell lennie, mikor telefont választ, ugyanis a kiválasztott telefon helyett 21 hónapig nem jut másikhoz kedvezményes áron. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta