LÁJFHEKK

Irodai fák nélkül nem élet az élet!

2015. december 24., csütörtök 08:31

Szeretne fákat az irodába?

  • 61
    Persze, szuper lenne!
  • 11
    Á, ez tök béna!
  • 4
    Nálunk már vannak!

Talinnban, Észtországban a KAMP építészei megpróbálták összehozni a természetet a munkával, de most olyan formában, ahogyan eddig még nem – írja a fastcodesign.com.

Az ember természeti lény, akármennyire is messzire távolodott ettől. Ez azt jelenti, hogy a közérzete és a munkakedve is javul, több energiával rendelkezik, amikor növények vannak körülötte. Ez a hatás pedig csak fokozódik, ha képesek vagyunk kilépni a szobanövények, vagy a klasszikus irodai fikusz és dracéna árnyékából.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

A dolgozók produktivitása fokozódik akkor, ha a természetben érzik magukat, és ezt vizuálisan a legkönnyebb elérni. Az építészek  egy gyermekruha márka egylégterű, hatalmas irodáját gondolták újra: a letisztult, egyszerű formákat sok-sok fával dobták fel, valamint hatalmas üvegfelületekkel. A sok fény és a természetes anyaghasználat már eleve kellemesebb környezetet biztosít, amit a szinteltolások, és a kisebb, privát terek is nagyon jól kiegészítenek.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

Az igazán különleges a helyben azonban az, hogy a több, mint 1000 négyzetméteren elterülő irodában több, négy méternél is magasabb fa kapott helyet. Ezzel sikerült elérni, hogy a dolgozóknak a munkahelyükön is olyan érzése lehessen, mintha kint lennének a parkban, a természetben, és könnyebben, kellemesebben telik az idő, jobban tudnak a munkájukra koncentrálni.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

A dolog sajnos csak első látásra ilyen megnyerő: a tervezők ugyanis csak a látvánnyal foglalkoztak, így bár fák törzse ugyan valódi, ám ágaik és leveleik műanyagból vannak. Ezzel a vizuális élmény valóban megvan, de ha valaki felfedezi a műanyagok tömegét, akkor már nem is biztos, hogy tud ugyanúgy nézni ezekre a fákra. Kár érte.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta