LÁJFHEKK

Simán lehet alkudni az Auchanban

2015. december 11., péntek 10:35

Nemrég még a Black Friday akciói miatt taposták egymást az emberek, aki meg nem azért rohant az üzletekbe, az a szombat délelőtti bevásárlását intézte. Talán ezért is voltak viszonylag sokan a talán legkacskaringósabban megközelíthető solymári Auchanban. Szívesen kihagytam volna ezt a szombati "ereszd el a hajamat" tülekedést, de nem bírtam ellenállni az áruház ötletének, mely szerint áruházaikban időnként "garázsvásár" keretében szabadulnak meg a felesleges raktárkészlettől. A kiárusítás csak egy dolog, de itt alkudni lehet, mint az igazi piacon. Az ötlet zseniális - már ha működik.

Én bevallom, árubőségre számítottam, ehhez képest csalódás volt az a nagyjából négy raklapnyi terület, ahol az olcsón megvehető termékek sorakoztak. Ha esetleg van, akit felizgat egy hatalmas bogrács, netán egy diszkógömb, az figyelje az ilyen akciókat: bár azt nem ígérhetjük, hogy legközelebb is lesznek, de itt például többek közt ezeket lehetett jó áron megszerezni. 

A dolog úgy indul, hogy van egy kiírt ár, amiből elkezdhet az ember alkudozni, meg persze van egy végső ár, ami alá nem lehet menni akkor sem, ha nagyon szeretné. Tehát minden azon múlik, hogy az alkalmazott mennyire jófej és megsúgja-e a végső árat, vagy mi mennyire vagyunk pofátlanok, és mennyire nyomjuk le az árat. 

Meglepő módon a dolog működik: pont előttem csaptak le egy lombszívóra, aminek 11990 Ft volt a kezdő ára, a boldog vásárló végül 7000-ért vitte el. Állítása szerint nagyon jó üzletet csinált, mert eddig még a no name verziókat sem látta 15000 Ft alatt. 

Az kiderült, hogy egy korábbi alkalommal a notebookokra nagy kereslet volt, a stroboszkópra annyira nem repültek rá a népek, de a helyiek már vissza-visszanéznek, hátha valamelyik hétvégén kifognak egy otthagyhatatlan terméket. 

Garázsvásár 

Jelenleg csak a solymári áruházban rendezik meg a vásárt, az áruház tud felvilágosítást adni a pontos időpontról. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta