LÁJFHEKK

A Kertem teraszát szeretik a legjobban az emberek

2015. október 1., csütörtök 15:07

Tényleg a Kertem lesz a legjobb kiülős hely? – tettük fel a kérdést még pár hete. Mint kiderült, igen: a Terasz Budapest versenyén ugyanis rá érkezett a legtöbb, közel ezer szavazat. Díjazták még a Kioskot, a Mazel Tovot és a Fellinit is, továbbá négy másik hely szóbeli elismerésben részesült.

Kik és mit néztek?

Idén 93 nevezés volt a pályázatra, a bíráló bizottság pedig négytagú volt: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mellett még Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész/dizájner, Jókuti András gasztroblogger és Széll Tamás, az Onxy séfjének szava döntött. A cél az volt, hogy megleljék a főváros jó megítéléséhez színvonanalas vagy éppen egyedi kialakításukkal hozzájáruló teraszokat. A döntésnél több szempontot is figyelembe vettek, ilyenek voltak a városképbe illeszkedés és a közösségi érdekek érvényesülése.

Fotó: Facebook / Kertem

Figyelték még a bútorozást, az innovatív kialakítást, a biztonságot és az akadálymentességet valamint azt is, hogy mennyire kerékpáros-, kutya- vagy éppen gyermekbarát az adott hely.

Ezen kívül volt még egy közönségszavazás is.

A díjazottak

Három kategóriában – terasz, kerthelyiség és pop-up – fogadtak nevezéseket. Ezeknek mind lett egy-egy győztese, továbbá kiemelt szóbeli elismerésben részesült további négy hely. A nyertesek egyébként Sipos Balázs üvegművész munkájával lettek gazdagabbak.

Kategóriagyőztesek

Legjobb Terasz: Kiosk Budapest, Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov, Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró, Közönségdíj: Kertem (közel 1000 szavazattal.)

Szóbeli elismerésben részesült

Kiemelt Terasz: Gerlóczy Kávéház, Kiemelt Kerthelyiség: Kazimir Bisztró, Kiemelt Kerthelyiség: Liebling Terasz, Kiemelt Pop-up: Petit Café.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta