LÁJFHEKK

Élőben nézheti és az asztalára teheti a holnapi időjárást

2015. június 2., kedd 12:50

Azt már tudjuk, hogy az időjárás-előrejelző oldalakra hosszú távon hallgatni nem életbiztosítás, viszont egy nappal előre már elég sok kütyü jósol megbízható módon. De telefonkijelzőn nézegetni számokat, esetleg grafikákat azért nem túl izgalmas vizuális élmény - na, ezt fogja felpezsdíteni a Tempescope, amely egy asztali lámpához hasonlít, de igazából a másnapi időjárást mutatja meg nekünk. Csakhogy teljesen élethűen: a dobozkában bizony köd van, eső esik, villámlik vagy süt a nap, és ha még mindig nem tudja elképzelni a működését, a hajtás után videón is megnézheti.

Az átlátszó dobozkába a designtaxi oldalán futottunk bele, ahol kiderült az is, hogy egy Ken Kawamoto nevű szoftertervező ötlete, ami a netről gyűjti be az időjárási adatokat, amelyeket aztán megjelenít (az egyetlen hiányossága, hogy havazni sajna nem tud benne, de nekünk azért már így is kellene). A tervező már 2012-ben elkezdett dolgozni rajta, de csak idén jutott odáig, hogy hamarosan elindítsa a pénzgyűjtő kampányt, amelynek segítségével - már amennyiben sikeres lesz - belefoghat a gyártásába.

Kawamoto viszont igazán jó fej: mivel ő annak idején egy párszáz forintos samponosflakonból készítette el a prototípust, nagylelkűen meg is osztja bárkivel, hogyan készíthet magának hasonlót. Ha tehát nem tudja kivárni, míg megveheti, a szerkezet honlapján megtalálhat minden információt, ami a DIY elkészítéséhez kell. Ha megpróbálkozik vele, mindenképp küldjön nekünk képről-képre ismertetőt és videót!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta