LÁJFHEKK

Fallikus teáskészlet: menő vagy ciki?

2015. május 20., szerda 09:23

3045801-slide-s-1-why-did-this-designer-create-a-phallic-tea-set
Fotó: iiroaahokas.com

„ A látszólagos gyakorlati tárgyak nem mindig praktikusak, ahogy a látszólag nem praktikus tárgyak sem mindig azok. Ez mind csak a felhasználó kapacitásától függ” – állapította meg az 1976-ban született finn dizájner, Iiro A. Ahokas, aki a nemrég megrendezett izlandi DesignMarch fesztiválon mutatta be legújabb agyszüleményét, a Sigmund Travelling T-Laboratory névre keresztelt teaszett-kollekciót.

A teáskészletben önmagában semmi különös nem lenne, ha azt nem lehetne ennyire nyilvánvalóan erotikus töltetű, fallikus szimbólumnak tekinteni. Az orosz Matrjoska babákra emlékeztetően egymásba helyezhető, henger formájú kémcsöveket különböző méretű, kézzel fúvott boroszilikát üvegből készítette el a tervező, aki szerint az ilyen furcsa és mégis praktikus daraboknak valójában jóval több értelme van, mint az átlagos bögre- vagy csészeformájú teáskészleteknek – számol a dezeen.com be a nem mindennapi kollekcióról. A szetthez többek között egy szilikon fedővel ellátott, légmentesen záró teáscsésze, egy mézes kanál, egy teaszűrő, egy cukortartó és egy aranyozott kémcső is tartozik.

3045801-slide-s-2-why-did-this-designer-create-a-phallic-tea-set
Fotó: iiroaahokas.com

„Sigmund Freud még a látszólag unalmas tárgyakban is előszeretettel látott bele erotikus szimbólumokat” – mondta a fiatal művész. Bennünket amúgy az egész dolog megjelenése leginkább Mark Sturkenboom 21 gramm elnevezésű, szintén üvegből készült urna-dildó kompozíciójára emlékeztet nyugtalanítóan, szóval még csak Freudnak sem kell lenni hozzá, hogy ne a teázásra gondoljunk azonnal.

Bár a fallikus formájú szettet csak egyszeri bemutatásra szánta Ahokas, később mégis úgy döntött, hogy sorozatban is gyártatná találmányát, így könnyen előfordulhat, hogy a közeljövőben az üzletekben is találkozhatunk a bizarr teáskészlettel. És ön mit gondol az University of Art and Design Helsinki művész szakán végzett Ahokas ötletéről: menő ennyire átértelmezni a klasszikus formákat, vagy inkább cikinek találja, hogy valaki viccet csinál a teázási rituálékból? 

3045801-slide-s-3-why-did-this-designer-create-a-phallic-tea-set
Fotó: iiroaahokas.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
756 szavazat 794 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta