Így lett a tárolóból hangulatos erkély

Zanza!

Néhány hete az Ikea pályázatot írt ki, ahol arra bíztatták az embereket, küldjék be erkélyük képét, hogy az Ikea aztán jól át- és berendezhesse. A zsűri döntése alapján a nyertes a Lőrincz család lett, akik Gödöllőn élnek egy panelház hatodik emeletén. 

A kétszobás lakásban hárman élnek, a legkisebb Anna, a pár 20 hónapos kislánya. A család kertes házból költött panelbe, és mindössze fél éve élnek itt, de mivel eddig a szülőkkel laktak együtt, ezért nagyon örültek, hogy most már önálló életük lehet. Az eredetileg asztalos végzettségű Tibor lassanként újítja fel a lakást. Az erkélyre saját bevallásuk szerint eddig nem sok figyelem jutott, a konyhabútor elkészítése mind időben, mind pénzben nem volt kevés, így a fókusz egyelőre másra helyeződött. 

A klasszikus panelerkélyre eddig nem sok minden került, egy szőnyegen, egy fotelen és egy hokedlin kivül csak az üres fregoli árválkodott ott. Andrea elmondta, hogy nagyon szeretnek grillezni, és ha törik, ha szakad ők az erkélyen is fognak, amire simán megvan minden esélyük, mert már léteznek asztali grillek is, de erkélykorlátra szerelhető változat is van. 

A tervezés során a lakberendező egyeztetett a nyertesekkel, felmérte, hogy milyen színekben gondolkodnak, mik az igényeik, és azt is, hogy mennyi helyük van. A padló maradt olyan, mint volt eredetileg, mert az Ikea által forgalmazott fa padlóburkolat nem fért volna már bele a költségvetésbe, így abban maradtak, hogy azt majd később vásárolják meg. Helyette azonban lett szőnyeg, ami vízálló, ráadásul megadja az erkély alaphangulatát. Ami fontos volt, hogy legyen elég tárolóhely, és ha szükséges, akkor a teret lehessen nagyítani. Ezért is került oda egy lehajtható asztal, ami elé oda lehet tenni egy grillezőt vagy fregolit, igény szerint. 

Ami Anna miatt fontos volt, hogy a polcot a falhoz is rögzítsék, nehogy Anna magára tudja rántani véletlenül, és ezért is érdemes magasra könnyebb dolgokat helyezni. A kis asztal pont megfelelő a reggelihez, vagy uzsonnához, ha pedig nincs szükség rá, egyszerűen le kell hajtani. A felújítás összköltsége 99850 forint lett, a Lőrincz család pedig nagyon örült az eredménynek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra