LÁJFHEKK

Magyar versenyző az egyik a legmenőbb réz-újrahasznosító Európában!

2015. március 19., csütörtök 16:06

Az Európai Rézintézet első ízben írt ki réz újrahasznosítási versenyt, melyben március elején hirdettek eredményt – a megmérettetés pedig meglepő magyar sikert hozott, a közönségdíjat ugyanis Belső Péter nyerte el a gázlámpából ázalakított íróasztali lámpájával. A réz újrahasznosítási verseny célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra: a réz 100 százalékban, akár többször is újrahasznosítható anyag, ezért sosem lenne szabad eldobni, hanem mindig újra fel kéne dolgozni, áll a sajtóközleményben.

Ennek fényében olyan használati dolgokat kértek a versenyen indulóktól, amiben a régi réztárgyakat alakítanak át szinte bármivé. A versenyen harminchárman indultak, a befutott pályaművek között voltak lámpák, fogasok, órák, gyertyatartók és megannyi érdekes holmi. A zsűri értékelte a kreativitást, figyelte az eredti réz minőségét, és azt hogy a további felhasznált anyag, mennyire alkalmazkodik az újrahasznosítás elveihez.  

A zsűri első helyen egy serpenyőből készített asztalkát díjazott, a második helyet egy tepsiből lett óra kaparintotta meg, a harmadik pedig egy vegyesen bronz és vas kütyükből készített menő lámpa lett.

A közönségdíjat egy magyar versenyző szerezte meg: Belső Péter egy benzinlámpából átalakított íróasztali lámpát készített. A civilben a pénzügyi szektorban dolgozó férfi valójában először megvásárolta a régi benzinlámpát a bolhapiacon, felújította, bekábelezte, csinált belőle egy íróasztali lámpát, és csak utána talált rá a versenyre. Viszont, ha már volt egy ilyen tárgya, be is nevezte a rá, mert amúgy sem áll távol tőle az újrahasznosítás. A közönségszavazáson aztán alkotása kétszer annyi szavazatot kapott, mint az összes többi induló együttvéve.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta