LÁJFHEKK

Magyarország a nemzetközi dizájn középmezőnyében

2015. január 11., vasárnap 09:38

Akit érdekel a dizájn, a tervezők, művészek munkái, többnyire kisebb-nagyobb rendszerességgel követi is a szakmai eseményeket, a díjátadókat és a sikereket. Ám ezeket összefoglalva még nem láthatta - eddig. Most azonban a DesignerRankings.com oldalon már bárki hozzájuthat az eredményeik alapján összeállított rangsorhoz, mely megmutatja, hogy 2010 és 2014 között a begyűjtött dizájndíjak alapján melyik nemzet a legtermékenyebb kiemelkedő ötletek területén  – számolt be róla a design milk

Az oldal többféleképp is listázza a mezőnyt, nemcsak a művészek, hanem az országok rangsorát is megadja, ez utóbbinak az élén a USA áll a maga 174 díjával. Mögötte 152 díjjal, vagyis nem sokkal lemaradva Törökország, majd 130 díjjal Hong Kong következik. Magyarország a lista középtáján helyezkedik el harminckilencedikként, a maga 9 díjával. Igaz, hogy szintén ennyi elismerést zsebelhetett be Románia, Csehország és Malaysia is, ám a helyezések és a dizájnerek munkájának rangsorolása alapján számolt értékek különböznek, így hazánk mind a három említett területet megelőzi.

2013-12-31-WorldDesignRankings
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta