LÁJFHEKK

Menő vagy ciki egy rizsgolyó formájú babzsákfotel közel 80 ezerért?

2015. január 5., hétfő 09:37

Ha ön is szereti a különleges bútorokat, akkor biztosan ismeri már a babzsák foteleket, amikből mára nem csak az egyszemélyes kivitelek léteznek, hanem akár kanapék, vagy csak kis puffok formájában is beszerezhetőek. Alessandro Di Stefano tervező mégis úgy érezte, nem elég az egyszerű babzsák, valamivel még egyedibbé kell azt tenni. Ehhez inspirációt a japán konyha egyik fogása adta, ami nem más, mint a rizsgolyó – így született meg az Onigiri.

Kép: formabilio.com
Kép: formabilio.com

Di Stefano tehát alkotott egy fehér babzsákfotelt szürke fejtámasszal, ami igazából semmiben nem különbözik a piacon kapható más daraboktól. Tény, hogy az ülőfelülete a fotók szerint kissé magasabban van, mint a megszokott, de mivel babzsákról van szó, úgyis oda ülhet benne, ahova csak szeretne.

A fotel anyaga mosható, erős kárpit, ami környezetbarát. De ez sem kellene, hogy jelentsen bármit is, hisz a piac többi szereplője is kínálja ugyanezt, sőt, ha szeretné, akkor vízálló, kültéri variációban is megkapja.

Kép: formabilio.com
Kép: formabilio.com

Az igazi nagy különbség Di Stefano designer darabja és a hazaiak között leginkább az árban mutatkozik meg. Di Stefano fotelje ugyanis 237 euro (plusz szállítási költség), vagyis nagyjából 75000 forint. A hazai kínálatban is találkozhatunk hasonló kialakítású darabokkal, de még kordbársony huzattal sem kerülnek többe, mint 40000 forint. De még akkor is megáll az ár 72000 forintban, ha 240 centi hosszú kanapét néz ki magának, kültéren is használható, vízhatlan huzattal. Ön fizetne dupla árat csak azért, hogy elmondhassa, dizájnerdarabban ül, vagy hülyeség kidobni ennyit egy névért?

890 szavazat 845 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta