LÁJFHEKK

Az angolok karácsony után se tudnak leállni a vásárlással

2014. december 27., szombat 18:37

Még ki sem bontották Angliában az ajándékokat, a Daily Mail máris kikalkulálta szakértőkkel, hogy mennyit költöttek idén az ország lakói az ünnepre. Sőt kiderült, hogy a java még csak karácsony után jön: az angoloknál ugyanis december 25. lett a nagy online akciók napja, míg december 26-án kinyitnak a boltok és hatalmas leárazásokkal várják a vásárlókat. Így aki nem verekedett meg Black Friday alkalmából egy TV-ért, az most újra kap egy esélyt, hogy még az idén megtehesse. Most a féláras akciók a legelterjedtebbek, de azért lehet találni még ennél is nagyobb kedvezményeket.

Az újság kalkulációi a következők, mindegyiket átszámoljuk persze forintba is, hogy rendesen le tudjon sokkolódni:

  • 636 millió fontot, azaz 255 milliárd forintot fognak elverni az angolok egy nap alatt;
  • a percenként költés délelőtt 441 ezer font, vagyis 178 millió forint lesz;
  • aztán persze ebéd, meg királynői beszéd miatt tartanak majd egy kis szünetet;
  • a karácsony előtti utolsó napon 23 millió kétségbeesett vásárló költött több mint 800 millió fontot az üzletekben, ez nagyjából 321 milliárd forintnak felel meg; 
  • mondjuk ebből a szakértők szerint nagyjából 223 millió fontot érő árut fognak visszavinni, ez nagyjából 89 milliárd forintnak felel meg. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta