LÁJFHEKK

890 forint és egy óra munka az új bútor ára

2014. december 16., kedd 16:42

Még mindig a mama szocreál bútorai borítják a lakást? Rosszul lesz, hacsak rájuk néz, de nincs pénze még az Ikeára se? A megoldást sikerült megtalálnom, alig 890 forintba került. A titok nyitja a Pentart új festéke, amit kis túlzással az Annie Sloan Chalk Paint festékének jóárasított verziójának lehet nevezni, legalábbis tulajdonságait illetően mindenképp.

Tehát van egy elég randa szocreál éjjeliszekrényem, amihez valamilyen abszurd és perverz módon ragaszkodom, mert tök prakitkus. A teteje fóliázva van, ergo csiszolni szinte lehetetlen, viszont legalább visszataszító kinézete van.

Fogtam tehát a Dekor Paint Softot, amiből én zuzmózöldet vettem (100 ml/890 Ft) egy akrilfestékhez passzoló ecsetet, meg egy szivacsecsetet, a sarkokhoz. A festéket kiöntöttem egy tálba - nagyon sűrű, így az első réteget egy kicsit vízzel lazítottam (bár erről nem találtam sehol, semmilyen információt) - ettől nehezebben is fogta be a laminált felületet. A száradási idő nagyjából fél óra volt, szag semmi, csöpögés szinte semmi, így csak a lábak alá raktam újságot. Rendes emberek persze tegyenek le megfelelő mennyiségű újságot, vagy takarófóliát, és utána kezdjenek hozzá a munkához.

A második réteg száradása után vettem elő a sablont, amit még évekkel ezelőtt szereztem valahonnan. Jó áron az Amazonon lehet venni, de teljesen megfizethető pénzért van itt is, illetve ha egyedibbre vágyik valaki (már ha stencil esetében lehet ilyesmiről beszélni) a Pagina Galériát vagy a Decor Labort ajánljuk, náluk el is lehet olvasni, hogyan kell ezt profin csinálni.  Persze én nem így csináltam, sima ecsetet használtam a célra, ennek ellenére szerintem nem lett rossz, de tény, hogy ezt még lehet fokozni.

Tehát én kerestem egy arany akrilfestéket (de bármilyen akril- vagy más festék is megtapad a matt festéken), és egész egyszerűen átkentem a sablont. Vártam egy kicsit, majd eltávolítottam, lemostam a csap alatt, és egy másik részen újrakezdtem a dolgot.

Ami nálam kimaradt, az a lakk vagy viaszolás, de akik ezt is szeretnék, azoknak a feladat nem túl bonyolult. A lakk adott: fogni kell egy lakkot (én évek óta vízzel higíthatót használok) és lekenni vele a bútort. A viaszolás is rendkívül egyszerű, vagy ronggyal vagy kézzel kell felhordani a viaszt, és bedolgozni az anyagba. A színtelenen mellett ráadásul egy csomó féle egyéb létezik, mindegyikkel más hatást lehet elérni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta