LÁJFHEKK

10 milliós büntetés a Reduline 36 fogyasztószer miatt

2014. november 13., csütörtök 10:00

A Gazdasági Versenyhivatal 10 millió forintos büntetést szabott ki a TV Brands Kft-re. A  közlemény szerint a cég a Reduline 36®  készítmény intenzív TV kampánya alatt megtévesztő reklámokat tett közzé, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. 

A TV Brands Kft. 2011 áprilisa és 2013 júniusa között reklámozta intenzíven a Reduline 36® termékét. A GVH – figyelembe véve az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal tájékoztatását – megállapította, hogy a Magyarországon orvostechnikai eszközként forgalomba hozott termék gyógyászati segédeszköznek is minősül, így a termék hirdetésére más előírások is vonatkoznak, ennek azonban a TV Brands reklámjai nem tettek eleget.

Reduline
Fotó: Reduline

A GVH döntése szerint a TV Brands Kft. a terméket nem a szabályoknak megfelelően reklámozta, egyes kötelező tájékoztatási elemek lemaradtak. Továbbá megtévesztették a fogyasztókat a reklámban.

A terméket a cég az „Önnek nem kell mást tennie, csak folytatni a kúrát, és rendszeresen bevenni napi 2x2 kapszulát.” szlogennel hirdette,amely ellentétes a használati útmutatóban szereplő előírásokkal, így azt az üzenetet közvetítette a fogyasztók felé, hogy a termék alkalmazásával megerőltetés, diéta és testmozgás nélkül is le lehet fogyni. 

A cég a Reduline-t a természetesség tulajdonságával ruházta fel, arról adott tájékoztatást, hogy a termék „természetes módszer”, illetve abban „100% természetes hatóanyag” található, azonban egyes összetevői vegyi, kémiai átalakításon esnek át.

A GVH Versenytanácsa megtiltotta a jogsértő magatartások további folytatását, és 10.000.000 forint bírságot szabott ki. A GVH a bírság kiszabásakor a reklámköltségekre alapozott.Súlyosító körülményként értékelték, hogy a jogsértő reklámok célcsoportja azon sérülékeny fogyasztói kör, akik testtömegükkel való elégedetlenségük révén az átlagosnál kiszolgáltatottabbak, könnyebben befolyásolhatóak. Enyhítő körülményként értékelték azonban, hogy a TV Brands Kft. a versenyfelügyeleti eljárás megindítását megelőzően megváltoztatta a kereskedelmi gyakorlatát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta