Mediterránból modernül élhető

Zanza!

Egy fiatal házaspár megvett egy Pest megyei házat, ám úgy gondolták, hogy a mediterrán hangulat helyett szeretnének egy élhetőbb, modernebb, tágas házat. A ház felső szintje nem volt kialakítva, így ott szabadabban "garázdálkodhattak" az építészek mint alul, pláne úgy, hogy a büdzsé korlátozva volt. Kovács Danica tervei alapján döntöttek úgy a leendő lakók, hogy a sárga-cseresznye kombó helyett a belső térnek legyen inkább a szürke egy nem annyira domináns árnyalata a fő motívuma.

A tér maga jól meg volt tervezve, ezért Kovács azt kapta feladatul, hogy próbáljon meg olyan tárolókat kialakítani, melyek nem, vagy csak alig láthatóak. A "praktikus", "vidám", "otthonos" voltak a hívószavak, melyeknek meg kellett felelni. Ez például a lépcsőn érhető tetten, ami látszólag csak egy sima lépcső, ám az aljára LED világítás került, hogy éjszaka is nyugodtan lehessen anélkül közlekedni, hogy felkapcsolnák a fényeket.

Az alsó szintre került a nappali, a konyha és az étkező, felül pedig a hálószobák vannak. Az alsó szint a közösségé, a felső pedig a családé. Annak ellenére, hogy viszonylag behatárolt volt a büdzsé, jól sikerült a felújítás, főleg a gyerekek imádják az új tereket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra