LÁJFHEKK

Itt az ásványvizes palack, ami minden táskába befér

2014. november 3., hétfő 11:09

Ön is küzdött már azzal, hogyan erőszakolja be egy hagyományos formájú táskába, mondjuk a laptopja mellé a hengeres ásványvizesüvegét? Nincs ezzel egyedül, az elmúlt hetekben a Kickstarteren több mint hatezren támogatták Jesse Leeworthy és Jonathan Byrt ötletét, akik egy forradalmian új formájú műanyag palackban látták a megoldást. A Memobottle néven futó kreatív csapatnak 15 ezer dollára (3.6 millió forint) volt szüksége ahhoz, hogy piacra dobja levélpapírpapír szabványméretezésű, Letter, A4 és A5 fantázianevű újrafelhasználható vizes palackjait, melyek lényege épp az, hogy akár egy kisebb borítéktáskába is kényelmesen elhelyezhetők. Mert így néznek ki: 

Vékony vizes palackoké a jövő?
Vékony vizes palackoké a jövő?
Fotó: memobottle.com

A BPA-mentes tritánból készült, szivárgásmentes kulacs újszerű formájának köszönhetően minden gond nélkül becsúsztatható a legtöbb hagyományos táskába is a laptop, könyvek és egyéb értéktárgyak mellé úgy, hogy szinte észre sem vesszük, hogy egy vizespalackot is cipelünk. A mosogatógépben elmosható, 30 mm vastag palack két kiszerelésben, 750 ml-es és 1.25 ml-es verzióban lesz majd kapható, várhatóan 13 font (5050 forint) körüli összegért - számolt be róla a Designboom.com

1436972
Fotó: memobottle.com

„Mindig is szenvedélyes környezetvédő voltam, és undorítónak tartottam, hogy csak egyszer használjuk fel a műanyag palackot, aminek felhalmozása katasztrofális hatással van a környezetünkre. Továbbá az iskolai és az egyetemi évek alatt szinte képtelenség volt olyan hátizsákot illetve laptop táskát szerezni, amibe illeszkednek a vizespalackok is. Így ezt a problémát is figyelembe vettük a tervezés során" – számol be indíttatásáról a 28 éves Jonathan Byrt.

Ön szerint jól néz ki a Memobottle (de legalább praktikus), vagy béna, és marad a hátizsáknál?

825 szavazat 1697 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta