LÁJFHEKK

Ültesse növényeit nap felé forduló cserépbe!

2014. augusztus 14., csütörtök 21:00

Idén is izgalmas látványoságokkal dobták fel az 59. gironai virágkiállítást a szervezők, akik a barcelonai Studio Bag Disseny legújabb találmányában, a nap felé forduló virágcserépben láttak fantáziát. A 2002-ben alakult márka a We Are Livingthings megbízásából készítette el a La Bisbal d'Emporda-i vízálló terrakottából készült termékét – írja a designboom.com a kézzel készített, kúpos aljú edényről.

bag-disseny-livingthings-rolling-flower-pots-designboom-06
Fotó: wearelivingthings.com

„A cserepes növények általában stabilan állnak. Miután megvesszük, egy adott helyre tesszük őket, aminek köszönhetően nem biztosítjuk számukra, hogy kövessék a nap útját, vagy hogy szabadon imbolyogjanak a szélben. Az általunk kifejlesztett többfunkciós „voltasol” (napraforgó) edény megkönnyíti, hogy a nap felé forduljanak, és segíti a növekedésüket is. A cserépedény félkúp alakú alja a szokásos edényekkel ellentétben egy bizonyos mozgást tesz lehetővé a tengelye körül.

bag-disseny-livingthings-rolling-flower-pots-designboom-01
Fotó: wearelivingthings.com

Ez a mozgás lehet spontán vagy tetszés szerint irányított is. Az egyszerűség kedvéért ez a mozgás egy tengely körül történik, ezzel serkentjük a növény növekedését, mivel többszörös napfénymennyiséghez jutnak a levelek" - magyarázza a kétféle méretben és különböző színekben kapható termék előnyeit a Studio Bag Disseny egyik tervezője. Az edény a fentiek alapján a nagy fényigényű növényeknek jelenthet valódi pluszt, és bár még nem került piaci forgalomba, ha érdekli, hogyan juthat hozzá, ide kattintva tudhatja meg a részleteket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta