LÁJFHEKK

Twin Peaks múzeum lehet a Palmer-házból

2014. július 30., szerda 15:35

A Twin Peaks az egyik legkultikusabb sorozat, ami az elmúlt 25 évben adásba került. Sokan rajonganak David Lynch (aki mostanában virágmintás ruhákat is tervez) könnyen emészthetőnek egyáltalán nem mondható szériájáért és a kemény mag mindent meg is tenne azért, hogy megőrizze azt az utókornak. Most épp egy Twin Peaks-központot és múzeumot szeretnének létrehozni Laura Palmer házában, ehhez pedig a Kickstarteren gyűjtenek.

twin peaks house a l

A Palmer-ház kikerült az ingatlanpiacra. Ez az a ház, ahol a sorozat pilotját, azaz bemutatkozó részét és Laura Palmer (a középiskolás lány holttestének megtalálásával veszi kezdetét a történet) utolsó hetét bemutató Fire Walk With Me, magyarul Tűz, jöjj velem címen ismert filmet is forgatták. Miután kiderült, hogy közel 600 ezer dollárért (kb. 139 millió forintért) hozzá lehet jutni az ingatlanhoz, Stephen Lange seattle-i rendező és színész elhatározta, hogy a Kickstarteren keres támogatókat a vásárláshoz és átalakításhoz.

Tervei szerint az épületben a múzeum mellett fogadót is létrehozna, hogy a Twin Peaks életérzést a helyszínen, akár Laura Palmer szobájában (persze, megfelelően átalakítva) éjszakázva élhesse át a látogató. Még a vörös mozitermet is megcsinálnák az alagsorba, hogy tényleg igazán a filmben érezhesse magát, aki ott jár.

Mint mindent kickstarteres kezdeményezésnél, úgy ennél is kapnak ajándékot az adományozók. A támogatás mértékétől függően kaphat személyre szóló Facebook-posztot, pólót, felkerülhet a ház támogatói falára, sőt, akár vendégéjszakához is hozzájuthat. Sajnos még nem pörgött fel igazán a kezdeményezés (nem úgy, mint a krumplisaláta), de aggodalomra semmi ok, hiszen ha mégsem sikerül összeszedni a pénzt, visszatérítik az addigi támogatói hozzájárulásokat. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta