LÁJFHEKK

Ilyen, mikor divattervezők lakberendezésben utaznak

2014. május 29., csütörtök 18:46

Izgalmas szezonra számíthatunk az olyan lakberendezésben utazó cégektől, mint a belga Omexco vagy a dán textildesign cég, a Kvadrat, akik a divatszakmából választottak maguknak egy-egy sztártervezőt egy közös kapszulakollekcióra. Az Omexco a milánói Salone del Mobile-n mutatta be közös munkáját a rejtélyes belgaként elhíresült dizájnerrel, Maison Martin Margielával, aki egy öt stílusjegyből álló falvédőgyűjteménnyel rukkolt elő.

A pár szezonnal ezelőtt a svéd H&M-nek is tervező Margiela hangzatos; La Paésine, La Mosaïque, Le Rideau, Le Point de Croix, és a L'optique nevű, optikai illúziókat és átértelmezett motívumokat ábrázoló falburkolatait többek között műalkotások ihlették, mint például Alain Cornic L'Arlequin gobelinje. Cornictól egyébként saját ruhakollekcióiba is előszeretettel épít be mintákat az inkognitóban élő és alkotó tervező.

A La Paésine fantázianevű burkolat alján toszkán mészkő ismétlődik, melyre a tervező először egy bolhapiacon lett figyelmes, így lefényképezte azt. A digitálisan nyomott falburkolat nem csak természetes színekben, hanem fekete-fehér verzióban is piacra kerül majd. A szövetre a nagyobb hatás kedvéért ásványi anyagból nyert csillámport is szórtak a tervezők.

A La Mosaïque alapjául geometrikus mozaik minták szolgáltak, mint például a gyakorta használt 18.századi intarziák, melyek tökéletesek arra, hogy háromdimenziós hatást érjünk el velük. Ez a szitázott, ezüst vagy arany levekkel kombinált szövet várhatóan népszerű lesz majd, így a közeljövőben türkiz, lapis lazuli és fekete, okker, bordó és barna illetve fakó fehér és fehér szürke árnyalatokban is piacra dobják majd.

A Le Rideau egy öregedő, kopottas lépcsőházat ábrázol trompe l'oeil stílusban. A szitázásnak köszönhetően a textilen úgy hat a kép, mintha különböző nézőpontokból lenne látható ugyanaz. A Le Rideau fehérben, gyöngyház szürkében, kékben, szürkében és pirosban lesz kapható a márkánál.

A keresztszemes tervezéssel készült, csokor virágot ábrázoló Le Point de Croix egyik különlegessége, hogy szitanyomtatott, nem pedig szőtt falburkolat. A háromdimenziós hatást keltő virágos minta fehér és ezüst színben, valamint piros és kék változatban is az üzletekbe kerül majd.

A deformálódott halszálkás motívumot ábrázoló L'optique matt és fényes kivitelben is piacra kerül. Az optikai csalódást okozó minta rendelkezésre áll majd fekete, fehér, fekete alapon fehér és fekete-fekete valamint barna és réz illetve gyöngyház szürke és fehér arany kivitelben is.

„A kollekcióban a humort párosítottuk az eleganciával, az avantgárd eszméket a klasszikus formákkal, és minden tekintetben újraértelmeztük azokat. Mindehhez tökéletesen passzolnak a Maison Martin Margiela által dekonstruált formák és esztétikai fogalmak” – mondta el az innovatív, fenntartható termelési módszerekkel (napenergia felhasználásával), illetve újrahasznosított anyagokból készült újszerű gyűjteményről a márka szóvivője.

Az Omexcohoz hasonlóan a dán Kvadrat sem bízta a véletlenre a 2014-es tavaszi/nyári szezont, ugyanis az egyik legmenőbb dizájnerrel, a francia Dior ház kreatív igazgatójával, Raf Simonnal készíttettek egy textilkollekciót. Margiela gyűjteményéhez hasonlóan természetesen a 11 darabból álló, különböző textúrájú darabokat is a Milánói Design Héten mutatták be, egyik sajátossága, hogy kiválóan passzol a klasszikus és a modernista bútorokhoz is - írja a highsnobiety.com. Az innovatív szín keverésben és anyaghasználatban jártas Raf Simons kollekciójának külön-külön is használható darabjaiért várhatóan 140-328 fontot (52.334-122.610 forint) kérnek majd az üzletekben. Nézze meg a galériában, hogyan néz ki egy modern belső tér a divattervezők szerint!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta