Ilyen jó csomagolást kidobni se lesz szíve

Általában külön szoktuk választani az általunk használt terméket és annak csomagolását, hiszen a termék az a dolog, amire szükségünk van, szemben a csomagolásával, melyet felbontás vagy használat után kihajítunk a szemetesbe. Persze, persze akadnak olyan hatásvadász cégek, akik ezt igyekeznek megnehezíteni, és gyakorlatilag a csomagolásra bízzák portékájuk eladását. Nem volt nehéz dolga a boredpanda.com-nak, amikor összeszedett néhány igazán ötletes külső dizájnt, amelyek valóban azt bizonyítják, hogy egy jól megtervezett borítás kiegészítheti, vagy akár fokozhatja is a termékek utáni vágyat.

Kiváló példa erre a Luksemburk rosé boros palackja, melyre egy szemüvegkeretet rajzoltak a kreatív tervezők. Bár csak tippelni tudjuk az üzenetet, miszerint egy ilyen vastag hipszterkereten át csak rózsaszínben láthatja a világot, mindenképp látványos. Hasonlóképpen a tökéletes csomagolás volt a célja a moszkvai designernek, Maksi Marbuzovnak, aki dizájnos mézes csuprokat tervezett, vagy az a tervezőcsapat, akik egy nem túl gazdaságos, nem is éppen hasznos, de nagyon látványos, olívabogyó formájú adagolót készítettek egy cég megbízásából.

De készült az elmúlt időszakban kottával eladott felhallgató, vállfára akasztott teafilter is Soon Mo Kang tervezésében illetve piacra került a Ford Ranger formáját követő gyufásdoboz és egy bajuszos ecset csomagolás is, melynek ötletét a montreáli tervezőnek, Simon Lalibertének köszönhetjük.

Valószínűleg nem a funkciónalitást tartotta a szeme előtt a tervezésnél, Clara Lindsten sem, aki a sörös üveg címkéjét váltotta fel origamivá. Nézze meg a galériában a többi elborult, de szerethető ötletet is a törpés bagettes zacskón át koporsó formájú cigarettás dobozig és a kutyáknak piacra dobott környezettudatos fogfehérítő rágcsáig!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek