LÁJFHEKK

Ilyen jó csomagolást kidobni se lesz szíve

2014. május 5., hétfő 13:28

Általában külön szoktuk választani az általunk használt terméket és annak csomagolását, hiszen a termék az a dolog, amire szükségünk van, szemben a csomagolásával, melyet felbontás vagy használat után kihajítunk a szemetesbe. Persze, persze akadnak olyan hatásvadász cégek, akik ezt igyekeznek megnehezíteni, és gyakorlatilag a csomagolásra bízzák portékájuk eladását. Nem volt nehéz dolga a boredpanda.com-nak, amikor összeszedett néhány igazán ötletes külső dizájnt, amelyek valóban azt bizonyítják, hogy egy jól megtervezett borítás kiegészítheti, vagy akár fokozhatja is a termékek utáni vágyat.

Kiváló példa erre a Luksemburk rosé boros palackja, melyre egy szemüvegkeretet rajzoltak a kreatív tervezők. Bár csak tippelni tudjuk az üzenetet, miszerint egy ilyen vastag hipszterkereten át csak rózsaszínben láthatja a világot, mindenképp látványos. Hasonlóképpen a tökéletes csomagolás volt a célja a moszkvai designernek, Maksi Marbuzovnak, aki dizájnos mézes csuprokat tervezett, vagy az a tervezőcsapat, akik egy nem túl gazdaságos, nem is éppen hasznos, de nagyon látványos, olívabogyó formájú adagolót készítettek egy cég megbízásából.

De készült az elmúlt időszakban kottával eladott felhallgató, vállfára akasztott teafilter is Soon Mo Kang tervezésében illetve piacra került a Ford Ranger formáját követő gyufásdoboz és egy bajuszos ecset csomagolás is, melynek ötletét a montreáli tervezőnek, Simon Lalibertének köszönhetjük.

Valószínűleg nem a funkciónalitást tartotta a szeme előtt a tervezésnél, Clara Lindsten sem, aki a sörös üveg címkéjét váltotta fel origamivá. Nézze meg a galériában a többi elborult, de szerethető ötletet is a törpés bagettes zacskón át koporsó formájú cigarettás dobozig és a kutyáknak piacra dobott környezettudatos fogfehérítő rágcsáig!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta