LÁJFHEKK

Így készítsen medált anyák napjára 1500 forintból

2014. május 1., csütörtök 17:37

Ha van olyan ünnep, amire kifejezetten érdemes csináld magad, azaz DIY ajándékokban gondolkodni, hát akkor az anyák napja az: az édesanyák ugyanis valószínűleg sokkal jobban örülnek a saját készítésű figyelmességeknek, mint a kétszázadik könyvnek, virágcsokornak vagy a tábla csokinak. Megmutatjuk, hogyan készíthet olyan meglepetést vasárnapra, amivel garantáltan örömet okoz az édesanyjának. A medál függővel körülbelül 1500 forintból megvan (a kellékeket beszerezheti egy hobbiboltban), az elkészítése pedig igazán egyszerű.

A fény érdekesen töri meg, élőben teljesen makulátlan az üvegfelület.
A fény érdekesen töri meg, élőben teljesen makulátlan az üvegfelület.
Fotó: Dívány.hu

Amire szükség lesz:

  • egy fénykép
  • alkatérszlánc / nyaklánc (390 forint a hobbiboltban)
  • üreges medál (490 forint)
  • beleillő, ragasztható üveg (200 forint)
  • vízbázisú ragasztó vagy technokol (300-400 forint)
  • olló
  • fülpiszkáló

Első lépés: Keressen egy régi fényképet az édesanyjáról, esetleg kettejükről, ami jól beleillik a kiválasztott medálba. Mérje le a medált, majd méretének és formájának megfelelően vágja ki az arcokat a fényképről.

Második lépés: Illessze be a kivágott képet a medálba, de még ne ragassza le, csak nézze meg, hogy mutat.

Harmadik lépés: Kenje be a kép alját ragasztóval és rögzítse az üreges medálba! Alaposan nyomkodja rá az ujjbegyekkel: ügyeljen rá, hogy ne tocsogjon a ragasztótól, és hogy szép egyenletesen fedje.

Negyedik lépés: Ragasztózza be az üvegfelület egyik felét. A ragasztót ecset segítségével egyengesse el az átlátszó felületen, majd rögzítse a már beragasztott képre. Ujjbegyével alaposan nyomja a felületet a képre, hogy jól megragadjon.

Technokollal is rögzíteni lehet az üvegfelületet.
Technokollal is rögzíteni lehet az üvegfelületet.
Fotó: Dívány.hu

Ötödik lépés: Akassza láncra. Ha nem akarja magát az őrületbe kergetni, érdemes egy picit nagyobb karikával dolgoznia. Nem feltétlen csak nyakláncban érdemes gondolkodni, készíthet függőt is, ehhez elég egy kapocs nélküli rövidebb lánc. Ha láncra fűzte, el is készült ezzel az egyszerű, de nagyon figyelmes anyák napi ajándékkal.

Egy számmal nagyobb karikával érdemes dolgozni, ha nem akarja magát az őrületbe kergetni.
Egy számmal nagyobb karikával érdemes dolgozni, ha nem akarja magát az őrületbe kergetni.
Fotó: Dívány.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta