LÁJFHEKK

7 éve romlott terméket is találtak egy győri boltban

2014. április 18., péntek 15:20

Az elmúlt napokban a sonkával, tojással és fűszerekkel is gond volt, most szimplán lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak egy győri vegyeskereskedésben, írja az MTI. A boltban először nem adtak nyugtát a NAV ellenőrének, majd az árukészlet átvizsgálásakor kiderült: akad ott 1700 kiló romlott élelmiszer, amit az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai találtak meg. A Dívány értesülései szerint a vegyeskereskedés nem tartozik egyetlen üzletlánchoz sem.

Az MTI közleménye szerint az ellenőrzést a megyei adóigazgatóság egyik revizora kezdeményezte, aki egy vegyeskereskedésben többször nem kapott nyugtát és lejárt szavatosságú termékeket fedezett fel a polcokon. A NAV ezután értesítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát, majd egy próbavásárlással kezdődő vizsgálat következett, ahol a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása melett más szabálysértést is találtak. 

A próbavásárlás után a helyi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal szakemberei is átnézték az árukészletet, és kiderült, 141 tételnek lejárt a minőség megőrzési ideje. Volt olyan termék, amelynek fogyaszthatósága már több mint 7 éve lejárt. A lefoglalt áruk között általános élelmiszerek szerepelnek, találtak olajat, fűszereket, de sütőport, édesítőt és lejárt sört is. Az összesen 1700 kilogramm romlott élelmiszer azonosítása, értékének meghatározása még folyamatban van, a nyugtaadás elmulasztásáért egymillió forintig terjedő bírságot is kiszabhat az adóhatóság.

Fontos megjegyezni, hogy átcímkézésről vagy hamisításról az érintett üzletben nem volt szó, a hasonló esetek elkerülése miatt pedig mindenkinek azt ajánlják, hogy mindig nézze meg a lejárati időt a termékeken. Ha pedig lejárt szavatosságúval találkozik, azt minden esetben jelezze a boltban és a hatóságoknál is jelentse. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta