LÁJFHEKK

Dráma: megszünteti Expedit polcait az IKEA, összeomlottak a DJ-k

2014. február 24., hétfő 11:42

A külföldi sajtóban már felröppent a hír, hogy az IKEA a Faktum konyhabútorcsaládja után az Expedit polcsorozatát is kivonja a piacról, és Kallax néven hasonló, de méreteiben némileg eltérő termékre cserélik le. Az új termék április elsején kerül a boltokba, legalábbis tőlünk nyugatra, és nem fogja elhinni kik omlottak össze a hír hallatán: lemezgyűjtők és DJ-k.

Ugyanis az Expedit méreteiből adódóan pont megfelelő a bakelit (oké, egész pontosan vinyl) hanglemezek tárolására. A német érintettek azonnal tiltakozni kezdtek, a Facebookon csoportot is hoztak létre, melyben követelik a polcsorozat további gyártását. A csoportnak jelenleg 20460 tagja van, számuk egyre nő (amit vélhetően lassít, hogy az oldal nem angol nyelvű), a tiltakozók kedvenc Expeditjük képeivel illusztrálják, hogy miért is fognak padlót, ha megszűnik a termék.

0expedie-002 640

Valójában a kétségbeesés némileg indokolatlan, az Expedit és új váltótársa ugyanis nem sokban különbözik egymástól. Azt pedig a német IKEA Facebook-oldalán már januárban egyértelműen megerősítette, hogy a lemezek tárolása szempontjából oly létfontosságú belső méretek konkrétan nem is változnak (a különbségekről lásd a lenti keretest).

Megkerestük a magyarországi IKEA-t is, hogy kommentálja a sajtóinformációkat. Sajnos arra nem tudtak válaszolni, hogy mi lesz itthon, azt azonban megerősítették, amit már úgyis tudtunk: konyhafronton valóban változás lesz, a Faktum bútorcsalád megy, helyette jön a Metod Magyarországra is, úgyhogy a konyháját mindenki úgy tuningolhatja majd, ahogy akarja.

Ha viszont Ön tőlünk nyugatra él, és nem volt még Expeditje, akkor még most csapjon le rá, ott ugyanis nemsokára valóban kisöprik a készleteket. Azt pedig, hogy mi mindenre lehet még használni ezeket a robosztus polcokat, itt nézheti meg.

Miben lesz más a Kallax, mint elődje, az Expedit?

.- A külső falak szélessége 1 centiméterrel csökken

- a belső méretek nem változnak

- Feketésbarna, fehér, nyír, világozöld, rózsaszín, magas fényű türkiz és magas fényű piros színben fogják forgalmazni  

- 147×147 cm, 77×147 cm, 42×147 cm és 77×77cm-es méretben lesz kapható.
 
- az árat még nem hozták nyilvánosságra
 
- a cég közlése szerint a Kallax strapabíróbb lesz, mint elődje volt.
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta