no

Így lesz helye a baltának is a szoba közepén

Mikor a lakás berendezése eljut addig, hogy kiválasztjuk a megfelelő asztalt, érdemes lehet valami olyanba beruházni, ami örök darab és feldobja az egész lakást - ha már úgyis olyan sok helyet foglal. Ha azt hitte, hogy egy asztalba nem lehet túl sok egyéniséget és eredetiséget belevinni, akkor most megmutatjuk miért téved. Önnek melyik a kedvence?

1. Baltás asztal

Talán legénylakásokba ideális de a designra nyitottak is beszerezhetnek egy ilyen asztalt, aminek lábai rendes, jó minőségű, de fényesre csiszolt balták. Azt nem állítjuk, hogy teljesen gyerekbarát ez a megoldás, bár az alkotókat éppen egy gyerekmese, a Piroska és a Farkas inspirálta, mikor a 2010-es Peta Levi ösztöndíj nyertesei megalkották a 895 fontba, azaz 340 ezer forintba kerülő dohányzóasztalukat.

Untitled-2
duffylondon.com

2. Asztal geekeknek

Azok, akik rendszerint megosztják az összes közösségi oldalon, hogy ők még értik a magnókazetta és a ceruza összefüggését, vagy csak egyszerűen mindenük az informatika, imádni fogják a floppy asztalt.Sőt már az oldalt is, ahonnan meg lehet rendelni ezt a Neulant Van Exel bútordarabot.  A darab különlegessége, hogy ugyanúgy el lehet húzni a kis védőablakot, mint anno a floppyn, csak ez itt egy kis fióknyi helyet rejt, ahol a távirányítót, vagy egyéb használati dolgokat tárolhatja a 2,8 MB-nyi adat helyett. Az ára 930 dollár, azaz nagyjából 210 ezer forint.

Untitled-1
floppytable.com

3. Hinta asztal

Ez a 6 személyes változat már nem kimondottan dohányzóasztal, viszont mindenképpen olyan bútordarab, ami figyelemfelkeltő, és valószínűleg ez lesz a lakás központja.  Ez méretnél fogva is igaz, hiszen 2,2 méter magas és hosszú, valamint 1,6 méter széles, ebből kiderül, hogy nem az átlagos panelba tervezték. Az asztal különlegessége hogy a székeken hintázni lehet evés közben, beszélgetés közben, munka közben, vagyis használat közben. A méretén kívül sajnos az ára is elég jelentős, 6235 fontba, azaz közel két és fél millió forintba kerül ez az ebédlőasztal.

365 4dba9fa3c944dd3e1373ba41a84187fd
duffylondon.com

4. Világító asztal

Az egyet fizet kettőt kap jegyében vásárolhat olyan asztalt is, ami egyszerre hangulatfény forrásaként is szolgál. Az asztal lapjába és aljába ugyanis fényforrásokat építettek, ráadásul olyanokat, amiknek a fénye külön szabályozható. Eldöntheti hogy elég csak a minimális hangulatvilágítás, mondjuk az esti filmnézéshez, vagy kicsit többre vágyik, esetleg mindkettőt bekapcsolva diszkóhangulatot kölcsönözhet nappalijának. A színeket megrendeléskor tudja variálni, sőt a tetejére különféle mintákat is terveztethet.  Az asztal ára 2000 font, azaz 760 ezer forint.

suck uk com
Suck Uk Ltd

5. Varázsszőnyeg

Akik mindig is keleti hangulatú lakásról álmodoztak, de szerettek volna valami olyat, ami túlmutat a vad színű falfestésen, a sarokba állított vízipipán és a babzsákpuffokon, azok végre most valami igazán különlegessel dobhatják fel a nappalit. Mi más adhatná vissza jobban a keleti világot, mint egy igazi repülő szőnyeg, amit dohányzóasztalként is lehet használni? A mintáját és a színeket is egyénire lehet szabni, és két méretben is kapható. A kisebb méret, ami 23 X 120 X 80 centiméter méretű, 1495 fontba, azaz nagyjából 570 ezer forintba kerül.

285 6619ec6571e2a20daf862d7fe63dc2ff
duffylondon.com
Érdekességek