Virtuális huligánkodás otthon ülő gyerekeknek

tate_gallery_kidsAz angliai Tate Galéria Európa egyik legizgalmasabb múzeuma, illetve múzeumhálózata. Két londoni, egy liverpooli és egy cornwalli galéria és számos fesztivál, esemény fűződik a névhez, ennek megfelelően a honlapja is megér legalább egy délutánt.

 

 

A KidsTate interaktív site játékos elfoglaltságot kínál gyerekeknek. Lehet festeni, kifesteni, rajzolni, kivágni, kirakosgatni. Aztán az egészet kinyomtatni vagy elmenteni – és újra megismételni. Regisztrált felhasználók saját galériát is építhetnek, és megoszthatják egymással alkotásaikat. A leglátogatottabb játékok között biztos ott van a graffitifelület is a Street-Art menüpont alatt, ahol egy – majdnem – valódi téglafalon lehet ügyködni. Vagyis stencilezni, matricázni, rajzolni és festeni. Mint a nagyok – csak kicsiben. Itt mégis elmarad a büntetés, tét nélkül mázolhat bárki.

Az oldal csak angolul érhető el, de cserébe az alkotási technikákon kívül széles körű ismeretanyag is társul az önfeledt szórakozáshoz. Ha pedig anya vagy apa egyszer már végigkattogtatta a gyermekkel a játék indítását, legközelebb már biztosan megy egyedül is. Vagy ők is beszállnak az alkotásba…

Az oldalt ezen a címen érheted el:
http://kids.tate.org.uk/games/street-art/

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek