KULTÚR

Virtuális huligánkodás otthon ülő gyerekeknek

2009. május 19., kedd 16:33

tate_gallery_kidsAz angliai Tate Galéria Európa egyik legizgalmasabb múzeuma, illetve múzeumhálózata. Két londoni, egy liverpooli és egy cornwalli galéria és számos fesztivál, esemény fűződik a névhez, ennek megfelelően a honlapja is megér legalább egy délutánt.

 

 

A KidsTate interaktív site játékos elfoglaltságot kínál gyerekeknek. Lehet festeni, kifesteni, rajzolni, kivágni, kirakosgatni. Aztán az egészet kinyomtatni vagy elmenteni – és újra megismételni. Regisztrált felhasználók saját galériát is építhetnek, és megoszthatják egymással alkotásaikat. A leglátogatottabb játékok között biztos ott van a graffitifelület is a Street-Art menüpont alatt, ahol egy – majdnem – valódi téglafalon lehet ügyködni. Vagyis stencilezni, matricázni, rajzolni és festeni. Mint a nagyok – csak kicsiben. Itt mégis elmarad a büntetés, tét nélkül mázolhat bárki.

Az oldal csak angolul érhető el, de cserébe az alkotási technikákon kívül széles körű ismeretanyag is társul az önfeledt szórakozáshoz. Ha pedig anya vagy apa egyszer már végigkattogtatta a gyermekkel a játék indítását, legközelebb már biztosan megy egyedül is. Vagy ők is beszállnak az alkotásba…

Az oldalt ezen a címen érheted el:
http://kids.tate.org.uk/games/street-art/

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta