KULTÚR

Posztok a POSzT–ról: Hollywood itt van

2010. június 4., péntek 10:27

Csim-bumm cirkusz és mazsorettek kíséretében 10 napra Hollywood Pécsre költözött. A 10 éves rendezvény megnyitója semmilyen érdekességet nem tartogatott, Bodrogi Gyuszi bácsi kalapját kivéve. A színházi találkozó minden napjáról beszámolunk. Személyes eseménynaptár.

poszt_m

Mellettem posztoló barátaimmal átnyálazzuk a versenyprogramot, tipp-mix szerű latolgatásba kezdünk. Egy több, mint 300 eseménnyel operáló rendezvény látogatása átgondoltságot és erőbeosztást igényel.

Ráhangolódásnak kávé a színház teraszán, enervált délután szomszédok közt. Egy asztallal és három korsó sörrel arrébb Trokán Péter és Fodor Zsóka ücsörög.

 

Első nekifutás: The Beach, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka. A Kamaraszínház tere félig kizárva, intim közelségben ülünk a dobogón. Befelé menet szemfülesen kiszúrom a zsűritagokat, később még jól jöhet. Kivárásra játszok, pár nap múlva úgyis beléjük futok egy fröccs mellett a városban valahol, suttyomban levadászom majd az idei POSzT eszélyes tippeket. A darab erősen megoszt, hol Camus Közönyéből hallgatok monológokat, hol meg homokban fürdő szép, fiatal testeket nézegetek. Másfél óra egy anyagyilkossal és erős társadalomkritikával, értem én, de remélem ennél látok még erősebbeket.

poszt03

The Beach, Fotó: POSzT

Három hosszú lépésre a színháztól a Blöff felé vesszük az irányt, leöblíteni a kora nyári strand élményeket. Az első asztalnál helyi arcok, színészek persze ezek is. Pár pohár és a társaság tovább gyarapodik. Befutnak a színművészetisek, az egyetemi színházigazgató, egy asztal van, szék már nincs több, összegezzük a látottakat. Hajnaltájban vendégemmel a belvárosban hazaballagunk. S mert a POSzt mellé kvártély is jár, tompa fejjel elalváshoz befaljuk a reggeli maradékot.

folytatjuk

Fotó: Balogh Gábor

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta