KULTÚR

Posztok a POSzT–ról: Hollywood itt van

2010. június 4., péntek 10:27

Csim-bumm cirkusz és mazsorettek kíséretében 10 napra Hollywood Pécsre költözött. A 10 éves rendezvény megnyitója semmilyen érdekességet nem tartogatott, Bodrogi Gyuszi bácsi kalapját kivéve. A színházi találkozó minden napjáról beszámolunk. Személyes eseménynaptár.

poszt_m

Mellettem posztoló barátaimmal átnyálazzuk a versenyprogramot, tipp-mix szerű latolgatásba kezdünk. Egy több, mint 300 eseménnyel operáló rendezvény látogatása átgondoltságot és erőbeosztást igényel.

Ráhangolódásnak kávé a színház teraszán, enervált délután szomszédok közt. Egy asztallal és három korsó sörrel arrébb Trokán Péter és Fodor Zsóka ücsörög.

 

Első nekifutás: The Beach, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka. A Kamaraszínház tere félig kizárva, intim közelségben ülünk a dobogón. Befelé menet szemfülesen kiszúrom a zsűritagokat, később még jól jöhet. Kivárásra játszok, pár nap múlva úgyis beléjük futok egy fröccs mellett a városban valahol, suttyomban levadászom majd az idei POSzT eszélyes tippeket. A darab erősen megoszt, hol Camus Közönyéből hallgatok monológokat, hol meg homokban fürdő szép, fiatal testeket nézegetek. Másfél óra egy anyagyilkossal és erős társadalomkritikával, értem én, de remélem ennél látok még erősebbeket.

poszt03

The Beach, Fotó: POSzT

Három hosszú lépésre a színháztól a Blöff felé vesszük az irányt, leöblíteni a kora nyári strand élményeket. Az első asztalnál helyi arcok, színészek persze ezek is. Pár pohár és a társaság tovább gyarapodik. Befutnak a színművészetisek, az egyetemi színházigazgató, egy asztal van, szék már nincs több, összegezzük a látottakat. Hajnaltájban vendégemmel a belvárosban hazaballagunk. S mert a POSzt mellé kvártély is jár, tompa fejjel elalváshoz befaljuk a reggeli maradékot.

folytatjuk

Fotó: Balogh Gábor

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta