Orosz vízicirkusz krokodilokkal és tavaszi designvásár

Zenekarok és előadások garmadája a Pesti Broadwayn, lenyűgöző orosz vízicirkusz és tavaszi designvásárok várnak a hétvégén. Sőt, az épített motorok és autók találkozója is most zajlik. Hétvégi ajánló.

Végérvényesen beindultak az igazi tavaszi programok, a Fringe Fesztivál mellett különleges orosz cirkusz és designvásár is akad a kínálatban.

Fringe Fesztivál a Nagymező utcában és környékén

Ezen a hétvégén zajlik az idén hatodik alkalommal megrendezett Fringe Fesztivál: április 1-3-ig a Pesti Broadway számos helyszíne – tehát a Nagymező utca és környéke – megtelik amatőr és tapasztalt zenészekkel, akik performanszokkal, előadásokkal és koncertekkel hozzák el végérvényesen a tavaszt. A Tavaszi Fesztivál kísérőprogramjaként megrendezett fesztivál többek közt a Thália Színházban, a Fogasházban, az Instantban, a Mai Manó Házban és a Rocktogonban zajlik, ahol a zenekarok és színtársulatok folyamatosan váltják egymást. Az események kora délutántól késő éjszakáig zajlanak, ezért sosincs késő felkerekedni és benézni valamelyik helyszínre.

Orosz vízicirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban

Április 2-3-án Yana Sevcsenko vízirevü-fantázia műsorát láthatjuk a Fővárosi Nagycirkuszban. A különleges show-műsorban nem csak a földön, a levegőben, hanem a vízben zajló attrakciók is helyet kaptak, az orosz vízicirkusz 2003-as és 2007-es budapesti vendégszereplése egyébként az utóbbi évtized legnagyobb cirkuszi sikerei közé tartozik: több mint 250 ezer néző látta a produkciót, a világhírű társulat így újra ellátogat a nagycirkuszba. Az idei műsor állítólag még látványosabb, pazarabb és modernebb lesz.

A porond helyére egy 200 ezer literes medencét építenek, és mágikus illúziókkal, artistamutatványokkal, sok humorral, csinos táncosokkal és a versenysportból érkezett szinkronúszókkal teremtik meg a nem mindennapi látványt. Természetesen az állatok sem hiányoznak majd: macskák, galambok, fókák, kígyók és krokodilok is felbukkannak az előadásban.

Turkálj a jobbnál jobb designcuccokban!

A melegebb idő és a tavasz ideális időszak a designvásárok és bolhapiacok megrendezésére, így most két olyan eseményt ajánlunk, amelyeken kedvetekre matathattok az izgalmasabbnál izgalmasabb holmik között. 3-án, 10 és 16 óra között a Révay utcában található Bálint Ház rendez design-bolhabörzét, ahol design-, iparművészeti- és lakberendezési tárgyak, ékszerek, kiegészítők és táskák között kutathatunk. Az Iparművészeti Múzeum szintén vasárnap, 10-18 óráig tartja Tavaszi Kreatimm vásárát, ahol 80 művész vonultatja fel a legújabb trendeket.

Épített motorok és autók minden mennyiségben

Végül egy, leginkább a férfiak és a fiúk érdeklődésére számot tartó programot ajánlunk: ha örömet akarsz szerezni hímnemű ismerőseidnek, családtagjaidnak, vidd el őket a hétvégén zajló Épített Motorok és Autók Találkozójára (EMAT 2011), illetve a 15. Devils Motor Show és 4. Rusty Rodders Hot Rod Show-ra. A Millenáris B épületében zajló esemény a Motorépítő Világbajnokság, illetve a visegrádi országok közös bajnokságának hivatalos állomása.

A legkülönlegesebb épített motorok és autók nemzetközi megmérettetésén idén először lesznek láthatók kerékpár- és pedálautó csodák is. A hatvan különleges, egyedi motor mellett félszáz épített autó versenyez tizennégy kategóriában. A közönség is szavazhat, emellett koncertek, Wild-címlaplány szépségverseny, Hot Rod festménykiállítás és aukció és építőműhelyek bemutatója is várható. A díjátadás vasárnap 17 órakor lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek