KULTÚR

Orosz vízicirkusz krokodilokkal és tavaszi designvásár

2011. április 1., péntek 15:48

Zenekarok és előadások garmadája a Pesti Broadwayn, lenyűgöző orosz vízicirkusz és tavaszi designvásárok várnak a hétvégén. Sőt, az épített motorok és autók találkozója is most zajlik. Hétvégi ajánló.

Végérvényesen beindultak az igazi tavaszi programok, a Fringe Fesztivál mellett különleges orosz cirkusz és designvásár is akad a kínálatban.

Fringe Fesztivál a Nagymező utcában és környékén

Ezen a hétvégén zajlik az idén hatodik alkalommal megrendezett Fringe Fesztivál: április 1-3-ig a Pesti Broadway számos helyszíne – tehát a Nagymező utca és környéke – megtelik amatőr és tapasztalt zenészekkel, akik performanszokkal, előadásokkal és koncertekkel hozzák el végérvényesen a tavaszt. A Tavaszi Fesztivál kísérőprogramjaként megrendezett fesztivál többek közt a Thália Színházban, a Fogasházban, az Instantban, a Mai Manó Házban és a Rocktogonban zajlik, ahol a zenekarok és színtársulatok folyamatosan váltják egymást. Az események kora délutántól késő éjszakáig zajlanak, ezért sosincs késő felkerekedni és benézni valamelyik helyszínre.

Orosz vízicirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban

Április 2-3-án Yana Sevcsenko vízirevü-fantázia műsorát láthatjuk a Fővárosi Nagycirkuszban. A különleges show-műsorban nem csak a földön, a levegőben, hanem a vízben zajló attrakciók is helyet kaptak, az orosz vízicirkusz 2003-as és 2007-es budapesti vendégszereplése egyébként az utóbbi évtized legnagyobb cirkuszi sikerei közé tartozik: több mint 250 ezer néző látta a produkciót, a világhírű társulat így újra ellátogat a nagycirkuszba. Az idei műsor állítólag még látványosabb, pazarabb és modernebb lesz.

A porond helyére egy 200 ezer literes medencét építenek, és mágikus illúziókkal, artistamutatványokkal, sok humorral, csinos táncosokkal és a versenysportból érkezett szinkronúszókkal teremtik meg a nem mindennapi látványt. Természetesen az állatok sem hiányoznak majd: macskák, galambok, fókák, kígyók és krokodilok is felbukkannak az előadásban.

Turkálj a jobbnál jobb designcuccokban!

A melegebb idő és a tavasz ideális időszak a designvásárok és bolhapiacok megrendezésére, így most két olyan eseményt ajánlunk, amelyeken kedvetekre matathattok az izgalmasabbnál izgalmasabb holmik között. 3-án, 10 és 16 óra között a Révay utcában található Bálint Ház rendez design-bolhabörzét, ahol design-, iparművészeti- és lakberendezési tárgyak, ékszerek, kiegészítők és táskák között kutathatunk. Az Iparművészeti Múzeum szintén vasárnap, 10-18 óráig tartja Tavaszi Kreatimm vásárát, ahol 80 művész vonultatja fel a legújabb trendeket.

Épített motorok és autók minden mennyiségben

Végül egy, leginkább a férfiak és a fiúk érdeklődésére számot tartó programot ajánlunk: ha örömet akarsz szerezni hímnemű ismerőseidnek, családtagjaidnak, vidd el őket a hétvégén zajló Épített Motorok és Autók Találkozójára (EMAT 2011), illetve a 15. Devils Motor Show és 4. Rusty Rodders Hot Rod Show-ra. A Millenáris B épületében zajló esemény a Motorépítő Világbajnokság, illetve a visegrádi országok közös bajnokságának hivatalos állomása.

A legkülönlegesebb épített motorok és autók nemzetközi megmérettetésén idén először lesznek láthatók kerékpár- és pedálautó csodák is. A hatvan különleges, egyedi motor mellett félszáz épített autó versenyez tizennégy kategóriában. A közönség is szavazhat, emellett koncertek, Wild-címlaplány szépségverseny, Hot Rod festménykiállítás és aukció és építőműhelyek bemutatója is várható. A díjátadás vasárnap 17 órakor lesz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta