Trashküvő és rekordkísérlet 1000 hóemberrel

Forró, balkáni hangulat Kusturica szellemében, 1000 hóember és fiatal jazztehetségek: a hétvége most sem lesz unalmas, de nem árt, ha jól megtervezzük, nehogy lemaradjunk valamiről.

Az enyhülő idő megint a legjobbat hozta ki a programszervezőkből: részt vehetünk egy Guinness rekord kísérletben, de a nosztalgiázni vágyó Kusturica-rajongók is felköthetik a gatyájukat, hiszen ez a péntek róluk, nekik szól.

Macskajaj Party – Trashküvő a Tűzraktérben

„Álmaid netovábbja esküvőn potyázni? Imádod a lagzikat, de télen kevesen tartják? Szereted a Macskajaj atmoszféráját? Esetleg személyesen ismered Dadant, vagy Grga Pitic-et? Ez esetben január 14-én a Tűzraktér Trashküvőjén a helyed!” – buzdítanak a Tűzraktér hangulatfelelősei. És aki kedveli Kusturica Macskajaj című filmjét, illetve az általa jegyzett mozgóképek semmivel sem összehasonlítható hangulatát, az ne habozzon benevezni az összművészeti alkotó- és szórakozóhely Macskajaj Party – Trashküvőjére.

Lesz itt nászajándék-kiállítás (feltételezzük, hogy nem a legszokványosabb darabokból), de a Macskajaj-kvízen is összemérheted tudásodat a többiekkel, ahol nyereményként aranyfog, ezüstfog és házipálinka ütheti a markodat – az utolsó helyezett pedig egy tetszetős wc-kefével gazdagodik. A hamisítatlan balkáni hangulatról többek közt az Extrapaganza és a Siniak gondoskodik, az esküvői élőzenekar szerepét pedig a Barcsay Jenő Emlékzenekar tölti be. És ha még ez sem elég: Kusturica-filmmaraton, az udvaron pedig aranytrabantos-állatos esküvői fotózkodás is várja a megjelenteket. Jelmez előny!

Hóemberépítési rekordkísérlet sztárvendégekkel

15-én, szombaton először rendezik meg a Havas Fesztivált, a WestEnd City Center Váci úti Promenádján, a Nyugati tértől a Ferdinánd-hídig. A rendezvény szervezőinek célja, hogy megváltoztassák az emberek többségének a télhez kapcsolódó negatív attitűdjét. A játékokban, sztárvendégekben és forró teában sem szűkölködő esemény egyik fénypontjának az a Guinnessrekord-kísérlet ígérkezik, amely során a résztvevők 1 óra alatt 1000 darab hóembert próbálnak meg felépíteni. Az EU-elnökség apropóján pedig a résztvevők a hóembereket örökbe fogadhatják, és valamely országra jellemzően felöltöztethetik. A fellépők közt találjuk Katus Attilát, Horváth Tamást és Varga Viktort (a Csillag Születik tehetségkutató versenyzői), Lajtai Katit, a Crystal énekesnőjét és a Machine Mouse-t is.

A legfiatalabb jazztehetségek a MűPában

A hétvégén zajlik a Művészetek Palotája által megrendezett jazz-tehetségbörze is: az intézmény 2008 óta pályakezdő, de már színpadra érett produkcióval rendelkező jazzcsapatoknak ad lehetőséget a bemutatkozásra úgy, hogy nemcsak hazai, de neves európai jazzfesztiválok és –klubok műsorszervezői, sajtóorgánumok jazzszakértői is jelen vannak koncertjeiken. A január 14-16. között 17 órától félóránként egymást követő fellépők a Zászlótérben, illetve a könyvesbolt előtti téren felállított színpadon zenélnek. Jazzrajongóknak kötelező!

Az állatok nyelvén értő juhász a Marczibányi téren

Végül a családosoknak is ajánlunk egy kellemes hétvégi programot: a SziaMarczi családi játszószombatok keretében 15-én 16 órától Az állatok nyelvén értő juhásszal találkozhattok a Marczibányi téri Művelődési Központban, ahol Körömi Gábor és Sándor Ildikó drámapedagógusok gondoskodnak a remek hangulatról. A foglalkozás során a gyerekek együtt teremtik meg a mesét élőszavas mesemondással és közös játékkal. „Vándorútra indulunk, amelyet végigjárva megtudhatjuk, honnan kapta kivételes tudományát – az állatok beszédének értését – a juhász, aki megmentette a kígyókirály fiát a pusztulástól. Kipróbáljuk, vajon mi tudunk-e állatnyelven beszélni, értjük-e az állatok beszédét? Megismerkedünk a pásztorok midennapi munkájával, hétköznapjaikkal és ünnepeikkel. Végül egy kiskakas segítségével a mesebeli pásztor megmenekül a biztos pusztulástól”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek