KULTÚR

Trashküvő és rekordkísérlet 1000 hóemberrel

2011. január 14., péntek 14:39

Forró, balkáni hangulat Kusturica szellemében, 1000 hóember és fiatal jazztehetségek: a hétvége most sem lesz unalmas, de nem árt, ha jól megtervezzük, nehogy lemaradjunk valamiről.

Az enyhülő idő megint a legjobbat hozta ki a programszervezőkből: részt vehetünk egy Guinness rekord kísérletben, de a nosztalgiázni vágyó Kusturica-rajongók is felköthetik a gatyájukat, hiszen ez a péntek róluk, nekik szól.

Macskajaj Party – Trashküvő a Tűzraktérben

„Álmaid netovábbja esküvőn potyázni? Imádod a lagzikat, de télen kevesen tartják? Szereted a Macskajaj atmoszféráját? Esetleg személyesen ismered Dadant, vagy Grga Pitic-et? Ez esetben január 14-én a Tűzraktér Trashküvőjén a helyed!” – buzdítanak a Tűzraktér hangulatfelelősei. És aki kedveli Kusturica Macskajaj című filmjét, illetve az általa jegyzett mozgóképek semmivel sem összehasonlítható hangulatát, az ne habozzon benevezni az összművészeti alkotó- és szórakozóhely Macskajaj Party – Trashküvőjére.

Lesz itt nászajándék-kiállítás (feltételezzük, hogy nem a legszokványosabb darabokból), de a Macskajaj-kvízen is összemérheted tudásodat a többiekkel, ahol nyereményként aranyfog, ezüstfog és házipálinka ütheti a markodat – az utolsó helyezett pedig egy tetszetős wc-kefével gazdagodik. A hamisítatlan balkáni hangulatról többek közt az Extrapaganza és a Siniak gondoskodik, az esküvői élőzenekar szerepét pedig a Barcsay Jenő Emlékzenekar tölti be. És ha még ez sem elég: Kusturica-filmmaraton, az udvaron pedig aranytrabantos-állatos esküvői fotózkodás is várja a megjelenteket. Jelmez előny!

Hóemberépítési rekordkísérlet sztárvendégekkel

15-én, szombaton először rendezik meg a Havas Fesztivált, a WestEnd City Center Váci úti Promenádján, a Nyugati tértől a Ferdinánd-hídig. A rendezvény szervezőinek célja, hogy megváltoztassák az emberek többségének a télhez kapcsolódó negatív attitűdjét. A játékokban, sztárvendégekben és forró teában sem szűkölködő esemény egyik fénypontjának az a Guinnessrekord-kísérlet ígérkezik, amely során a résztvevők 1 óra alatt 1000 darab hóembert próbálnak meg felépíteni. Az EU-elnökség apropóján pedig a résztvevők a hóembereket örökbe fogadhatják, és valamely országra jellemzően felöltöztethetik. A fellépők közt találjuk Katus Attilát, Horváth Tamást és Varga Viktort (a Csillag Születik tehetségkutató versenyzői), Lajtai Katit, a Crystal énekesnőjét és a Machine Mouse-t is.

A legfiatalabb jazztehetségek a MűPában

A hétvégén zajlik a Művészetek Palotája által megrendezett jazz-tehetségbörze is: az intézmény 2008 óta pályakezdő, de már színpadra érett produkcióval rendelkező jazzcsapatoknak ad lehetőséget a bemutatkozásra úgy, hogy nemcsak hazai, de neves európai jazzfesztiválok és –klubok műsorszervezői, sajtóorgánumok jazzszakértői is jelen vannak koncertjeiken. A január 14-16. között 17 órától félóránként egymást követő fellépők a Zászlótérben, illetve a könyvesbolt előtti téren felállított színpadon zenélnek. Jazzrajongóknak kötelező!

Az állatok nyelvén értő juhász a Marczibányi téren

Végül a családosoknak is ajánlunk egy kellemes hétvégi programot: a SziaMarczi családi játszószombatok keretében 15-én 16 órától Az állatok nyelvén értő juhásszal találkozhattok a Marczibányi téri Művelődési Központban, ahol Körömi Gábor és Sándor Ildikó drámapedagógusok gondoskodnak a remek hangulatról. A foglalkozás során a gyerekek együtt teremtik meg a mesét élőszavas mesemondással és közös játékkal. „Vándorútra indulunk, amelyet végigjárva megtudhatjuk, honnan kapta kivételes tudományát – az állatok beszédének értését – a juhász, aki megmentette a kígyókirály fiát a pusztulástól. Kipróbáljuk, vajon mi tudunk-e állatnyelven beszélni, értjük-e az állatok beszédét? Megismerkedünk a pásztorok midennapi munkájával, hétköznapjaikkal és ünnepeikkel. Végül egy kiskakas segítségével a mesebeli pásztor megmenekül a biztos pusztulástól”.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta