KULTÚR RÖVIDHÍR

Jeff Bridges tényleg énekes lesz

2011. május 11., szerda 11:36

A színészt leszerződtette a legjelentősebb jazz lemezkiadó, a Blue Note. Igen, a színész Jeff Bridgest.

Bridges a színészet mellett fotózással és rajzfilmkészítéssel is foglalkozik, amatőr borkereskedő és persze zenész is.

Színészként már több filmben is volt már muzsikus, például az Azok a csodálatos Baker fiúkban, ahol egy bárzongorista testvérpáros fiatalabbik tagját alakítja. A film egyik érdekessége, hogy filmbeli bátyját Bridges igazi testvére, a nála nyolc évvel idősebb, szintén színész Beau Bridges alakítja. A Bridges fivérek - és a film harmadik főszereplője, Michelle Pfeiffer - saját hangjukon énekeltek, de Jeff Bridges zongorajátékát valójában a film zeneszerzője, Dave Grushin adta (aki egyben híres jazz-zenész is), míg bátyját a kevésbé ismert John F. Hammond helyettesíti a billentyűkön. (Ennek ellenére állítólag mindketten megtanulták azokat a számokat, amik a filmben elhangoztak.)

2009-ben készült a Crazy Heart című film, amiben Bridges egy lecsúszott hajdani countryzenészt alakít. Itt már nemcsak ő énekel, hanem gitározik is, amolyan tábortűzi stílusban. Alaposan megváltozott, de úgy tűnik, nem csak a film kedvéért. Beszédéből úgy tűnik, még mintha a fogait is elvesztette volna. Talán be is kerülhetett volna a szánalmassá öregedett, hervasztó férficelebekről szóló cikkbe. Kissé olyan, mint egy lepukkant Kris Kristofferson, sőt: egyes képeken már-már Mickey Rourke-i mélységekbe zuhan. De azért mégis van valami szerethető ebben az elvadult cowboyban.

A filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. A promóciós médiaturné keretében láthatta szerepelt tévéshowkban is, például Conan O'Brien késő esti műsorában. Mindenki ítélje meg maga, milyen zenei teljesítményt nyújt a korosodó színész, de a legújabb fejlemények arra utalnak, karrierje új irányt vesz.

Jó zenészek veszik körül

Szerződtette a Blue Note nevű jazz-lemezkiadó és hamarosan lemeze jelenik meg. Mivel a Crazy Heart felvételeikor egy régi barátjával, a zenei producer T-Bone Burnettel dolgozott, kézenfekvő volt, hogy ebben a projektben is kéznél legyen. A sokat tapasztalt producer és Grammy-díjas dalszerző többek között Elton John és a Robert Plant-Allison Krauss-páros egy-egy munkájában is részt vett. Bridges ezt mondta róla: ez egy olyan barátság, ami fellobbantotta a zenélés utáni vágyamat. A lemezen egy rakás neves zenész szerepel majd, a számok pedig azon túl, hogy neves szerzők - mint például Tom Waits - munkái lesznek, saját dalaiból is feltesz párat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta