Jeff Bridges tényleg énekes lesz

A színészt leszerződtette a legjelentősebb jazz lemezkiadó, a Blue Note. Igen, a színész Jeff Bridgest.

Bridges a színészet mellett fotózással és rajzfilmkészítéssel is foglalkozik, amatőr borkereskedő és persze zenész is.

Színészként már több filmben is volt már muzsikus, például az Azok a csodálatos Baker fiúkban, ahol egy bárzongorista testvérpáros fiatalabbik tagját alakítja. A film egyik érdekessége, hogy filmbeli bátyját Bridges igazi testvére, a nála nyolc évvel idősebb, szintén színész Beau Bridges alakítja. A Bridges fivérek - és a film harmadik főszereplője, Michelle Pfeiffer - saját hangjukon énekeltek, de Jeff Bridges zongorajátékát valójában a film zeneszerzője, Dave Grushin adta (aki egyben híres jazz-zenész is), míg bátyját a kevésbé ismert John F. Hammond helyettesíti a billentyűkön. (Ennek ellenére állítólag mindketten megtanulták azokat a számokat, amik a filmben elhangoztak.)

2009-ben készült a Crazy Heart című film, amiben Bridges egy lecsúszott hajdani countryzenészt alakít. Itt már nemcsak ő énekel, hanem gitározik is, amolyan tábortűzi stílusban. Alaposan megváltozott, de úgy tűnik, nem csak a film kedvéért. Beszédéből úgy tűnik, még mintha a fogait is elvesztette volna. Talán be is kerülhetett volna a szánalmassá öregedett, hervasztó férficelebekről szóló cikkbe. Kissé olyan, mint egy lepukkant Kris Kristofferson, sőt: egyes képeken már-már Mickey Rourke-i mélységekbe zuhan. De azért mégis van valami szerethető ebben az elvadult cowboyban.

A filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. A promóciós médiaturné keretében láthatta szerepelt tévéshowkban is, például Conan O'Brien késő esti műsorában. Mindenki ítélje meg maga, milyen zenei teljesítményt nyújt a korosodó színész, de a legújabb fejlemények arra utalnak, karrierje új irányt vesz.

Jó zenészek veszik körül

Szerződtette a Blue Note nevű jazz-lemezkiadó és hamarosan lemeze jelenik meg. Mivel a Crazy Heart felvételeikor egy régi barátjával, a zenei producer T-Bone Burnettel dolgozott, kézenfekvő volt, hogy ebben a projektben is kéznél legyen. A sokat tapasztalt producer és Grammy-díjas dalszerző többek között Elton John és a Robert Plant-Allison Krauss-páros egy-egy munkájában is részt vett. Bridges ezt mondta róla: ez egy olyan barátság, ami fellobbantotta a zenélés utáni vágyamat. A lemezen egy rakás neves zenész szerepel majd, a számok pedig azon túl, hogy neves szerzők - mint például Tom Waits - munkái lesznek, saját dalaiból is feltesz párat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek