KULTÚR RÖVIDHÍR

Mielőtt meghalok, szeretnék súlytalanságban szeretkezni

2011. március 10., csütörtök 16:15

Mindenkinek van egy álma. Ebből indult ki Candy Chang, aki várostervező és képzőművész hivatását egyesítette legújabb projektjében.

New Orleans egyik lebontásra ítélt háztömbjének falán óriási fekete táblát alakított ki csapatával, ami arra ösztönzi az arra járókat, hogy végiggondolják, mit szeretnének mindenképpen átélni, mielőtt meghalnak. Chang folyamatosan nyomon követi és dokumentálja, hogyan reagál a közösség a kérdés feltevésére. A több száz üresen hagyott hely lassanként teljesen megtelt vágyakkal - a filozofikus, pimasz vagy éppen döbbenetesen őszinte mondatok a közelmúlt egyik legjobb közösségi műalkotását rajzolták ki.

Katt a képre még több képért!
Katt a képre még több képért!

A legtöbb vágy a válaszadók életére vonatkozik, de nagyon jó látni, hogy sokan kívánnak másnak, és többször felbukkan a szeretnélek boldoggá tenni, illetve az álmodozás a világbékéről. Valaki halhatatlan szeretne lenni, valaki híres, esetleg a következő YouTube-szenzáció. Valaki a lánya diplomáját szeretné megélni, valaki könyvet tervez. Valaki Robert Downey Juniorral szeretne szeretkezni, valaki a súlytalanság állapotában.

Candy Chang lehetővé tette, hogy egy tökéletesen halott teret a környékbeliek töltsenek meg élettel. Mielőtt meghalok, szeretnék látni egy ilyen falat Budapesten.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.10 21:21:27penelope garcia

  Mielőtt meghalok, fedezzék fel az örök élet titkát, hogy ne haljak meg. :)

 • 2011.03.11 02:16:39taxi33

  Az a "több száz üres hely" csak nyolcvan.

 • 2011.03.12 15:45:08Wasp1

  Mielőtt meghalok, ne legyen ennyi waouw-de-jó-újdonság cikk. Mintha óriási új dolog volna... nagyon régóta van már: "Bakancslistá" -nak nevezik.
  ...És méghogy ezt egy egész csapat alakította ki! Hurrá, ügyes! Asz'szem egy nyolcéves pár óra alatt megcsinálná.
  Tiszteletem.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta