KULTÚR RÖVIDHÍR

Mesemondó fesztivál felnőtteknek – világhírű előadókkal

2011. március 5., szombat 18:22

Március 12-13-án világhírű előadókkal rendezik meg Magyarország első nemzetközi mesemondó fesztiválját. A Holnemvolt Fesztiválon többek között magyar, székely, észak-európai, kreol, cajun és osztrák mesék hangzanak el, a célközönség pedig elsősorban a felnőtt korosztály.

Talán meglepőnek tűnhet, de a március 12-én és 13-án, az Evangélikus Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet székhelyén megrendezett Holnemvolt nemzetközi mesemondó fesztivál elsősorban a felnőtteknek szól. A világhírű előadókat felvonultató eseményen hat ország hét nyelven beszélő mesemondóival találkozhatunk, akiknek szavait kreatív tolmácsolás segítségével teszik érthetővé és élvezhetővé minden látogató számára.

A szervezők a gimnazista korosztálytól felfelé várják az érdeklődőket, hiszen nagyon sok történet pont nekik, pont róluk mesél.

Az eseményen a storytelling műfaja kerül középpontba, ami sokkal többet jelent egyszerű mesemondásnál. „Ez egy színes, különleges nemzetközi műfaj, mely nem csak a tündérmeséket és népmeséket foglalja magába. Egy storyteller elmesél és színpadra visz bármit és mindent, ami történet, ami elmondható. Ezért aztán nincs is két egyforma közöttük: mindenki más kultúrából érkezik, mindenki mást hoz magával, mindenkit más és más történetek, szereplők érdekelnek”.

A kétnapos fesztiválon olyan neves előadókat hallhatunk, mint például Tone Bolstad Flode (Horten, Norvégia) aki előadásai során hagyományos történeteket, mítoszokat és népmeséket vegyít saját meséivel és a modern világ történeteivel. Emellett itt lesz még a bécsi Birgit Lehner, Angela Davis, „A Mesefonó” (New Orleans, USA), a perui César "El Wayqui" Villegas, Csernik Szende (Sepsiszentgyörgy), és a győri Zalka Csenge Virág is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta