Kulka orosz őrnagyot alakít

Kulka János, Stohl András, Tompos Kátya, Makranczi Zalán, Hevér Gábor és Szarvas József is szerepelnek a Nemzeti Színház legújabb darabjában, amelyet a Mohácsi testvérek visznek színre hétvégén. Kulka János kezéhez vér tapad, ugyanis jó néhány fület lekaszabol az előadásban.

Az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című darabban Kulka János ezúttal egy orosz őrnagyot alakít, akit a szerzők Van Gogh-nak kereszteltek. No nem azért, mert szerepe szerint szeret festeni, hanem mert élvezettel vágja le beosztottjai fülét.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

A darab 1946-ban játszódik, amikor a kis falu színjátszó körét a János vitéz előadásáról Szibériába hurcolják. A Nemzeti Színház legújabb bemutatója egy megdöbbentő, igaz történeten alapuló előadás, szerelemről, hazaszeretetről, vakhitről, és a XX. századi Magyarországról. Ahol egy rózsaszál szebben mesél, ahol az élők emlékeznek, ahol a haza még Tündérországnál is szebb, és ahol a hihetetlen mindig valósággá válik. Ahol élned, halnod kell – kivéve, ha az ország vagy más ország diktátorai másképp döntenek. A szombati előadás előtt a nézők találkozhatnak a szerzőkkel is! www.nemzetiszinhaz.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek