KULTÚR RÖVIDHÍR

Legendás színészszerelmek a Bajor Gizi Színészmúzeumban

2011. február 17., csütörtök 11:44

Zenével és szerelemmel teli utó-Valentin-napot rendez a Bajor Gizi Színészmúzeum, ahol 19-én délután legendás színészszerelmek elevenednek meg a különleges hangulatú villában.

A legendás színésznő, Bajor Gizi egykori lakhelyén – és meggyilkolásának színhelyén – létrejött színészmúzeum Valentin-napi hangulatban idézi meg a magyar színház legemblematikusabb színészszerelmeit. A XII. Stromfeld Aurél utca 16. alatt található, izgalmas helyszínen 19-én 16 órától kevéssé ismert vagy csak kéziratban fennmaradt szerelmes levelek részletei hangzanak el: az egykori színésznők, színészek és rajongóik érzéseit az Új Színház két művésze, Takács Katalin és Hirtling István szólaltatja meg.

Ezt követően Dalok szép hölgyekhez címmel spanyol és dél-amerikai gitárdarabok csendülnek fel Szabó Attila előadásában: a válogatásban Francisco Tárrega, Antonio Lauro és Heitor Villa-Lobos műveit hallhatjuk, magyar szerelmes népdalokkal kiegészítve. Ezen a napon Kazalölelés címmel Péntek Tamás fiatal zeneszerző vonós és fúvós hangszerekre írt két szeptettjét vezényli, majd saját szerelmes versfeldolgozásai hangzanak el a kamarazenekar előadásában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta