Az ír sztepptánc legjobbjai Budapesten mérkőznek meg egymással

Január 29-én és 30-án másodszor rendezik meg a magyarországi nemzetközi ír sztepptánc-bajnokságot, a Budapest Feis-et. A szervezők közel 300 versenyzőt várnak a kontinens 30 ír tánciskolájából.

A Blackbird Tánciskola szervezésében megvalósuló nemzetközi táncverseny 2011-ben ismét a Lőrinci Sportcsarnokban kap helyet, amely 28-án, pénteken este látványos gálával indul. A versenyzők a bajnokság két napján megközelítőleg 220 versenyszámban bizonyíthatnak: az írtánc-bajnokság a táncok jellegéből adódóan sok rövid versenyszámból áll, amelyekben a táncosok egyedül vagy kisebb csoportokban versenyeznek, tánctechnikai tudásuktól függően különböző szinteken. Egy-egy versenyző több kategóriában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző egyéni koreográfiával vagy csoportos versenyszámban is indulhat ugyanazon a bajnokságon.

A leglátványosabb műsorszámot, a budapesti Open bajnoki címért folyó küzdelmet szombaton este tekinthetik meg a látogatók. Az élő ír népzenére előadott versenyszámokat professzionális ír versenybírók - Mary McElroy, Jackie O'Leary-Fanning és Máire Treacy-Dixon - pontozzák végig, a zenét Sean O'Brien biztosítja. A 28-án megrendezett ünnepélyes nyitógála 20 órakor kezdődik a Rózsa Művelődési Házban, ahol többek közt a Blackbird Tánciskola fellépőit, a Coincidance kortárs ír tánctársulatot és a hagyományos ír népzenét játszó Éirí együttest láthatjuk. Jegyek a helyszínen kaphatók, illetve megrendelhetők a Blackbird Tánciskolától a blackbirddance@gmail.com címen.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek