KULTÚR RÖVIDHÍR

Az ír sztepptánc legjobbjai Budapesten mérkőznek meg egymással

2011. január 27., csütörtök 15:11

Január 29-én és 30-án másodszor rendezik meg a magyarországi nemzetközi ír sztepptánc-bajnokságot, a Budapest Feis-et. A szervezők közel 300 versenyzőt várnak a kontinens 30 ír tánciskolájából.

A Blackbird Tánciskola szervezésében megvalósuló nemzetközi táncverseny 2011-ben ismét a Lőrinci Sportcsarnokban kap helyet, amely 28-án, pénteken este látványos gálával indul. A versenyzők a bajnokság két napján megközelítőleg 220 versenyszámban bizonyíthatnak: az írtánc-bajnokság a táncok jellegéből adódóan sok rövid versenyszámból áll, amelyekben a táncosok egyedül vagy kisebb csoportokban versenyeznek, tánctechnikai tudásuktól függően különböző szinteken. Egy-egy versenyző több kategóriában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző egyéni koreográfiával vagy csoportos versenyszámban is indulhat ugyanazon a bajnokságon.

A leglátványosabb műsorszámot, a budapesti Open bajnoki címért folyó küzdelmet szombaton este tekinthetik meg a látogatók. Az élő ír népzenére előadott versenyszámokat professzionális ír versenybírók - Mary McElroy, Jackie O'Leary-Fanning és Máire Treacy-Dixon - pontozzák végig, a zenét Sean O'Brien biztosítja. A 28-án megrendezett ünnepélyes nyitógála 20 órakor kezdődik a Rózsa Művelődési Házban, ahol többek közt a Blackbird Tánciskola fellépőit, a Coincidance kortárs ír tánctársulatot és a hagyományos ír népzenét játszó Éirí együttest láthatjuk. Jegyek a helyszínen kaphatók, illetve megrendelhetők a Blackbird Tánciskolától a blackbirddance@gmail.com címen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta