KULTÚR RÖVIDHÍR

Óriási ingyenes bulival nyílik meg a hétvégén az Európa Pont

2011. január 7., péntek 15:42

Január 8-án és 9-én ingyenes szórakoztató programokkal és koncertekkel nyitja meg kapuit az Európa Pont, amely egyszerre lesz infóközpont, könyvtár és találkozóhely.

Magyarország soros EU-elnökségét is köszönti a január elején megrendezett Európa Pont-nyitófesztivál: az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete új közös székházának földszintjén található Európa Pont nem csak információs központ, de könyvtár és találkozóhely is lesz.

A Millenáris Teátrummal szemben található épület megnyitását kétnapos fesztivállal ünneplik a Millenáris különböző helyszínein, ahol többek közt fellép Palya Bea, Gryllus Dorka és berlini zenekara, a RotFront, illetve a Magashegyi Underground is. Az új helyszínen megtaláljuk majd a legjelentősebb európai újságokat, izgalmas koncerteket hallgathatunk, európai uniós pályázatok között böngészhetünk, és az életünket érintő egyéb uniós lehetőségek között kutathatunk, a gyereksarokban pedig európai témájú játékok szórakoztatják a legifjabb látogatókat.

A megnyitón többek között angol és francia nyelvű játékok, bábelőadás, gyermekkoncertek, tánc- és drámafoglalkozások várják a családokat, lesz slam poetry költészeti verseny, az uniós munkavállalással és tanulással kapcsolatos előadások, különböző környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos játékok, filmvetítések és Fair Trade-kiállítás is. Emellett vásár, ponyva- és kartondesign workshop is vár minket, ahol egyedi módon, újrahasznosított anyagokból készíthetünk akár táskát is. Bővebb információ a www.facebook.com/europapont oldalon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta