Óriási ingyenes bulival nyílik meg a hétvégén az Európa Pont

Január 8-án és 9-én ingyenes szórakoztató programokkal és koncertekkel nyitja meg kapuit az Európa Pont, amely egyszerre lesz infóközpont, könyvtár és találkozóhely.

Magyarország soros EU-elnökségét is köszönti a január elején megrendezett Európa Pont-nyitófesztivál: az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete új közös székházának földszintjén található Európa Pont nem csak információs központ, de könyvtár és találkozóhely is lesz.

A Millenáris Teátrummal szemben található épület megnyitását kétnapos fesztivállal ünneplik a Millenáris különböző helyszínein, ahol többek közt fellép Palya Bea, Gryllus Dorka és berlini zenekara, a RotFront, illetve a Magashegyi Underground is. Az új helyszínen megtaláljuk majd a legjelentősebb európai újságokat, izgalmas koncerteket hallgathatunk, európai uniós pályázatok között böngészhetünk, és az életünket érintő egyéb uniós lehetőségek között kutathatunk, a gyereksarokban pedig európai témájú játékok szórakoztatják a legifjabb látogatókat.

A megnyitón többek között angol és francia nyelvű játékok, bábelőadás, gyermekkoncertek, tánc- és drámafoglalkozások várják a családokat, lesz slam poetry költészeti verseny, az uniós munkavállalással és tanulással kapcsolatos előadások, különböző környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos játékok, filmvetítések és Fair Trade-kiállítás is. Emellett vásár, ponyva- és kartondesign workshop is vár minket, ahol egyedi módon, újrahasznosított anyagokból készíthetünk akár táskát is. Bővebb információ a www.facebook.com/europapont oldalon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek