Kettő az egyben: izgalmas táncorgia a Merlinben

November 23-án két olyan neves koreográfus egy-egy előadása lesz látható a Merlinben, akik évek óta külföldön élnek és dolgoznak, alkotóként itthon ritkán láthatóak.

Igazán különleges estében lehet része annak, aki november 23-én a Merlin Színházba látogat. Az intézmény ezen a napon ugyanis két elismert, de az utóbbi időben alkotóként itthon kevésbé látható koreográfus előadását mutatja be - a premiernek 9-én a Trafó adott otthont.

Kun Attila az általa alapított PR-Evolution Dance Company táncosai segítségével álmodta színpadra ID című darabját – a koreográfus korábban a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosa, a világhírű Rambert Dance Company és a Basel Ballet tagja volt. Mostani darabja egy személyes vallomás, ami mérföldkőnek számít a társulat életében: „Egy olyan találkozás eredménye lesz ez a darab, ahol összesűrűsödik a múlt, a jelen és a jövő. Minden finom rezdülés számít és minden nagy gesztus feleslegessé válik” – vallja a koreográfus.

Ezen az estén Mészáros Máté – a világhírű Ultima Veznek, a világ egyik leghíresebb kortárstánc-együttesének tagja – Változó címmel a változást kutatja akciókon, különböző szituációkon, a folyamatosan változó kapcsolatrendszereken keresztül. Előadásában a fizikalitást ötvözi a kontakttechnikával, a változás sokszínűségét kutatva. Aki tehát nem látta volna a „kettő az egyben”-est premierjét, még mindig pótolhat november 23-án 20 órától, a Merlinben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek