KÖLYÖK

Legoland Nyíregyházán? Update: kamu volt!

2017. február 23., csütörtök 13:28

Update: a Privátbankár írta meg, hogy a bejelentés - ami egyébként a Magyar Közlönyben is megjelent - valójában a jelek szerint egy hatalmas blöff volt: a Merlin Entertainment ugyanis nem tud ilyen tervekről, és nem is szándékozik semmilyen Legolandot nyitni Nyíregyházán.

És ez volt az eredeti hír:

Egész pontosan Legoland Discovery Center épül Nyírgyházán - jelentette be a város polgármestere, és a Magyar Közlöny. És, hogy mi a különbség a Legoland és a Legoland DC között?

Mindkettő ugyanannak az angol vidámparkos birodalomnak - Merlin Entertainments - a terméke, a DC a Legolandok kisebb, beltéri változata, jellemzően 3 ezer négyzetméter körüli alapterülettel. Benne legóból épített modellek és attraciók, és egy kisebb területű "Miniland", ahol a környék nevezetességeit építik fel a kockákból. Olyasmikre lehet még számítani a Discovery Centerekben, hogy megtudhatjuk, hogy készül a legó, tanulhatunk modellépítést profiktól, és általában van egy 4D mozi is.

Emellett néhány vidámparkos jellegű attrakció is helyet kap (ami általában nem hullámvasút), és PERSZE lehet az ilyen helyeken szülinapot tartani, van éttermi rész, és bolt, ahol nem meglepő módon vehetünk legót. Szóval egy nagy, profi, és vélhetően nem olcsó játszóházat kell elképzelni.

Legoland Discovery Center jelenleg 18 van a világon, ebből három európai (kettő Németországban, egy Angliában), és van egy Isztambulban is. 

Nagy Legolandból jelenleg 7 darab van a világban, ezek 100 hektáros vagy annál nagyobb területen fekvő tematikus vidámparkok, hozzánk legközelebb Németországban és Dániában van ilyen. Ezek egész napos programot biztosítanak, nagyjából egy vidámpark, egy óriási legókiállítás és egy csomó beltéri attrakció egyvelegét érdemes elképzelni, plusz a kaják és a merchandising. Tudjuk, hogy telhetetlenek vagyunk, de nem lehetne inkább egy ilyet???

KOMMENTEK

  • 2017.02.23 19:24:12KissGecihuszár

    Sajnos nem! Jobb, ha tudomásul vesszük, elfogadjuk, hogy a Magyar fizetőképes piac ekkora, ennyire jelentéktelen, hogy teljesen felesleges, irrentábilis pénzkiadás lenne egy "echte" Legolandot akár Nyíregyre (még mielőtt 1-2 felfuvalkodott okostojás pesti kretén elkezdené verni a nyálát, hogy mérpontasurmónyíregyháza, többek közt azért, mert ott a hazai Lego művek!!) ,akár más "exponáltabb" városba építeni. el kell fogadni, hogy 1-1 ilyen és ehhez hasonló, nem pár 100 millás invesztíciót nagyon alapos piackutatás, elemzés, low & awerage cost számítás előz meg, amelyben persze benne van némi hiba %, de alapvetően kijön a matek, így objektív adatok alapján elemez és dönt az, akinek ez a feladata. Ez kábé ugyanaz, mint az ikea policyje, miszerint '90-óta csak és kizárólag a vízfejben (Budaörs is annak számít, még mielőtt bárki is kioktatna, hogy dehát bp-n kívül is van ikea bót) ruháztak be és ez a status quo még egy jóideig így is marad, mondván Hazánkban nincsenek nagy távolságok, ergo valamelyik (vízfejbeli) egység az ország bármely pontjáról könnyedén elérhető, ergo aki ikeázni szeretne, nosza pattanjék a kocsijába, oszt néminemű üzemanyag, autópálya költség, valamint az utazásra felhasznált idő -ami senkinél nem 0.- Ft, legábbis,aki melózik!- elpocséklása árán nézzek szét vmelyik áruházban. Ez van, ide jutottunk 27 évvel a piacgazdaságra történt áttérést követően, azaz Hazánk a legtöbb nagy multi cég esetében az ú.n. "könyvelési hibahatár" kategória! Ezen is érdemes elgondolkodni...

  • 2017.03.02 02:28:40Jegkoko

    Nem lesz belőle semmi ahogyan már sejteni lehetett az elején is.Nem véletlenül csak számtalan nagyvárosban található meg .Ezért se lenne sok értelme pont nyíregyházára vinni.Másrészt Berlinbe sincsen lego gyár mégis van ott is egy ilyen.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

  • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
  • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
  • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
  • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés