INTIM

Tavaly ősz óta 42 nőt vertek itthon halálra

2010. november 29., hétfő 17:16

A NANE adatai szerint minden héten meghal egy nő a családon belüli erőszak áldozataként. A civil szervezet az Amnesty Internationallal közösen demonstrációt tartott, ahol válaszokat nem kaptunk, csak kérdéseket. A tüntetésen résztvevők Geréb Ágnes mellett is szolidarítást vállaltak.

Mély a csönd, ami a múlt évben, a családon belüli erőszak áldozataiként életüket vesztett nők felsorolását övezi. Az áldozatok száma az ORFK adatai szerint 2009 novembere és idén november között 42, de a hivatalos adatokat sajnálatos módon jóval túllépik a statisztikában nem rögzített esetek.

Évek óta javulást remélnek

Vasárnap A Pilvax kávéházban összegyűlteknek pedig igenis van mondanivalójuk a szomorú témával kapcsolatban, amit a döntéshozók és törvényalkotók mintha nem akarnának meghallani. Több civilszervezet évek óta próbál javulást elérni, vannak is átfogó, szakszerű javaslataik, tényekkel, felmérésekkel és adatokkal alátámasztott elemzések, és többen - a hely szellemétől és a helyzet tarthatatlanságától frusztrálódva - 12 pontba szedik, követelik a változást.

Hogy is lehet az, hogy egy ilyen tragikus és elfogadhatatlan jelenség, ami évről évre életeket követel, családokat nyomorít meg, és még rengeteg pénzbe is kerül (ahogy a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség képviselője hozzáfűzi), évről évre a politikusok érdektelenségével találkozik, igérgetés és időhúzás rá a válasz? Pedig tudjuk, mi segítene.

Nevetséges válaszlevél

Ahogy a szervezők, és a Nane lépten-nyomon hangsúlyozza, a törvényi szabályozás, az áldozatok védelme és az elkövetők elrettentése és büntetése megfelelő jogalkotásért kiált. Felolvasták az igazságügyi szaktárca levelére írt válaszlevelet ami, ha nem lenne ilyen súlyos a téma, megnevettetne.Felkészült, kitartó, felelősségteljes civilek, és érdektelenségüket udvarias és hasznavehetetlen frázisokba csomagoló hatóságok-ugye, ismerős? Magyarország még mindig nem tett eleget kötelezettségének, hogy a családon belüli erőszaknak (amelynek az esetek 95 %-ában nők esnek áldozatul) törvényi kertben szabjon gátat.

A kampányok ereje csak hosszú távon mutatkozik meg

A családon belüli erőszak nem csak egyéni tragédia, sérülnek a gyerekek, terhet ró a tágabb környezetre, és az egész társadalomra. A szemléletformálás, a médiakampányok szintén fontosak, de sajnos hatásuk csak hosszabb távon érződik, és nem mentik meg a fiatal lányok, középkorú vagy idős nők életét, akiket volt barátjuk, vagy férjük lelő, agyonver, netán “csak” bántalmaz.

Bizony itt intézményekről, politikai akaratról van szó, s ha már a struktúrális erőszaknál tartunk, az idei 16 akciónap a szülészeti erőszakra összpontosít. A Mindenszülésért Mozgalom képviselője szintén higgadt  észérvekkel kritizálja a jelenlegi kórházi gyakorlatot, ami valóban életeket követel, és sorakoztatja fel a szabályozás útján megteremthető feltételeket, ami az anyákat és babákat a védhetné, és biztosítaná a szülés körülményeiről való szabad döntés lehetőségét.

Újabb szolidaritás Geréb Ágnes mellett

Érzelmesebbre vált a hangvétel, mikor a felszólaló Geréb Ágnes szabadonbocsátását követeli, és igazán szíven üt, mikor felteszi a kérdést: ki tud vajon egy olyan kórházi orvost említeni, akinek hibái anyák és gyermekek életét követelték, és valaha bilincset kapott?

S a civilszervezetek beszédeit követi a lehangoló lista. Nem mindenki van név szerint említve, s a leggyakrabban elhangzó szavak, a “Név nélküli asszony. Férje megölte.” Nehezen lehet ezek után megszólalni, a “néma tanúkat” megfogva elsétálunk a Wörösmarty térig, mécsest gyújtunk. Ha el is tart a megindult csönd, tudjuk, hogy a hallgatás nem válasz. A 16 akciónap keretében december 10-ig beszélgetések, kerekasztalok adnak további lehetőséget a tájékozódásra és a tettekre is, ebben a fájóan fontos tárgykörben.

szerző: Szabadkai Vera

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.11.29 18:01:47hopp-hopp

  szomorú statisztikák - szomorú jelen.

  várjuk az első bilincsbe-láncra vert dokit akit meghurcolnak a bíróságon egy kismama vagy a gyermeke haláláért.

 • 2010.11.29 18:25:17szeretemacsokit

  megmondom én miért nincs kielégítő törvényi szabályozás és fellépés a családon belüli erőszak ellen:
  1. a parlamentben kik ülnek javarészt?....férfiak
  2. a rendőrség állománya javarészt kikből tevődik össze?....férfiakból!

  Egyszerűen képtelenség, amit megengednek maguknak egyesek, és nem titok, itt a férfiakra gondolok, természetesen tisztelet annak az észrevehetetlenül csekély kivételnek.

 • 2010.11.29 18:51:52szanalmas

  Bírom az ilyen nane féle kócerájokat, amik jogszabályokkal akarják megoldani a családon belüli erőszakot. Nyilván ha ezen múlna valami, akkor már semmilyen bűncselekmény nem lenne a világon, hisz annyi törvény van, hogy csuda!
  Gondolom, nagyon meghatódnak a nane szívhez szóló alkcióin azok az alkoholista, 60-as IQ-s "férjek" és "élettársak" akik részegen agyonverik a szívük választottját.

 • 2010.11.29 19:07:03Novi bácsi

  A stílusod valóban szánalmas "szanalmas", és csak a lényeget nem vágod: ezek a nők senkihez sem fordulhatnak védelemért, mert nem megoldott ezeknek a primitív faszoknak a távoltartása tőlük... Nem csak úgy, hirtelen felindulásból verik ugyanis agyon az asszonyt ezek a szerencsétlen férgek, hanem úgy századszorra "kicsit" túllőnek a célon... A törvényi elrettentés önmagában lószart sem ér, csak akkor van értelme, ha a községi rendőr mondjuk nem veszi félvállról, ha "cimborája" néha kicsit helyreteszi az asszonyt, mert ugye "A pénz számolva, az asszony verve jó..."

 • 2010.11.29 19:09:17Novi bácsi

  Igen, szeretemacsokit-nak tökéletesen igaza van: álszent hímsoviniszta faszparasztok a "tisztelt" döntéshozók...

 • 2010.11.29 19:11:46ritka, de értékes komment

  értékelem a cikket, a téma fontos, és ismerek érintettet is, de valaki kérem alkalmazzon családon kívüli erőszakot a szerzőn a "Wörösmarty" írásmódjárt

 • 2010.11.29 19:25:06szanalmas

  De megható, hogy a gyenge nőket véded, népszerű celeb lettél, ihaj!
  Tudod, holnaptól én szabad kezet adnék neked a családon belüli erőszak megakadályozására, but, ha azok után is megölnek egy házastársat, levágjuk egy ujjad és így tovább, oksa?! Vagy hogyan oldod meg, hogy minden községi rendőr holnaptól megváltozik vezényszóra?! Olcsó hangulatkeltés amit művelsz és művelnek az ilyen hangemberek és hangszervezetek, mert aki nem hülye az tudja, hogy ez a dolog nem szabályozáson múlik, hanem a társadalom fejlettségén ami meg a tagjaiból áll.

 • 2010.11.29 19:36:02Nancsi

  Senki fejéhez sem tartanak pisztolyt, hogy olyan pasival/nővel (mert ilyen is van) kösse össze az életét, aki utána el teszi láb alól. Tudni kell választani. Fülig Jimmy is megmondta hogy minden pofon mellé lehet forgalmi rendőrt állítani - és milyen igaza volt.

 • 2010.11.29 20:32:45Sadist

  Amíg a nők szívesebben választanak agresszív "férfit", aki inkább erős, mint értelmes, és szereti a dolgokat agresszióval megoldani, addig ez a jelenség létezni fog. A leghatékonyabb dolog a megelőzés lenne, de azt meg nem lehet törvényileg szabályozni, hogy a nők kit választhassanak.

 • 2010.11.29 20:52:43ilonkanéni

  Nancsi: ha már Rejtőt a szádra vetted, idézd pontosan: NEM lehet minden pofon mellé...
  A hozzászólásod más okból is felháborító.

 • 2010.11.29 21:26:24Nancsi

  ilonkanéni: elírtam, ez van. Aki olvasta érti miről van szó, aki nem annak meg így is úgy is kínai.

 • 2010.11.29 21:34:44ilonkanéni

  Nancsi: Az élethelyzetek változása, a genetikai degenerációk, az elme működésének torzulásai azért nehezen prognosztizálhatók. Mindez természetesen nem menti ezeket a rohadékokat a felelősség alól.

 • 2010.11.29 21:47:23deflorator

  A számokat figyelembe véve ez egy elenyésző probléma, közúti balesetben jóformán hetente halnak meg ennyien.

 • 2010.11.29 21:51:45kerkov

  Az angolszász liberális országokban van ilyen nőket védő törvény. Eredmény:
  1. Ugyanúgy esik 42 agyonverés 10 millió lakosra évente.
  2. Minden válás és családi perpatvar esetén a nő "bevarrja" a férjet néhány napra családi erőszak címén. Ebből kb. 42.000 esik évente 10 millió lakosra. Bár lehet, hogy több. Nekem minden amerikai vagy kanadai ismerősömnél, ahol elváltak előfordult az eset.

  Mindenki eldöntheti melyiket akarja. Én nem igazán akarnám az angolszász szabályozást pont a második tapasztalati tény miatt.

 • 2010.11.29 22:13:30Kacsatollah

  Ki a f@szom ez a szanalmas ? Mert szegény ölég szánalmas...
  But öcsi, érteni kéne a magyart.
  "ez a dolog nem szabályozáson múlik, hanem a társadalom fejlettségén ami meg a tagjaiból áll"
  A fenti idézetedet lefordítva, ez azt jelenti, hogy amíg a társadalom nem nő fel arra a fejlettségi szintre, addig nyugodtan gyilkolászhatják az alacsony szintűek a nőiket.
  Gratulálok. Ekkora barmot rég láttam...Elmondom, én mit tartok jónak. Egy társadalomban vannak különböző emberek, és azért találták ki a normákat és szabályokat, hogy az élet közösen élhető legyen. Ha valaki a szabályokat nem tartja be, azt be kell vele tartatni. Ha valaki nem érti, hogy miről szól a világ, és egy agresszív barom, azt be kell zárni 50 évre börtönbe, és máris élhető lesz körülötte a világ. Halálbüntetést bevezetni, oszt öreg meggondolja, hogy orrba vágja e a nőjét. Aki ilyen szinten öl, arra ugyanaz a sors várjon.
  Községi rendőr holnaptól hogy változik meg ? hogy minőségit veszek fel, a többit meg szélnek eresztem utcát söpörni. úgy. Because ez máshol működik...

 • 2010.11.29 22:25:24Sadist

  2010.11.29 22:13:30 Kacsatollah

  És a halálbüntetés járna annak is, aki pszichésen teszi tönkre az élettársát? Maradandó fizikai károsodást nem csak veréssel lehet okozni...

 • 2010.11.29 22:27:40Kacsatollah

  Rendőr: Pár éve megpróbáltak hozzánk betörni éjjel. egy szomszéd vette észre, hogy a kerten át próbálják felfeszíteni a teraszajtónkat. odajött több szomszéddal, és elkapták a fickót. kihívták a rendőrséget. Rendőrség kijött, elkérték az iratokat, beszélgettek vele, ez az, aztán elvitték kocsijukkal.
  Másnap felhívott engem a betörő (!), hogy nem hagyott e itt valamit a tárcájából, mert a rendőrök itt nézegették, és nem találja valami papírját. Mondom, itt nem maradt semmi. Aztán megérdeklődtem tőle, hogy mi történt még tegnap este. Mondta, semmi, volt nála 10.000 forint, azt odaadta a rendőröknek, és elengedték, a papírokat az esetről meg kidobták...
  Fejétől bűzlik a hal. Amíg itt felső szinten, mindegy ki kormányoz, gyakorlatilag akarattal, szisztematikusan teszi tönkre az országot, addig nem lehet mást várni a rend őreitől sem.

 • 2010.11.29 22:31:46Kacsatollah

  Ha a pszichésre is halálbüntetést javasolsz, akkor nem tudod meghúzni a határt. arra nem tudod alkalmazni. ELeve nagyon nehéz lehet eldönteni, hogy mi az, amibe belefér, és mi az, amibe nem. Amikor a 25 éves kölyök 18.000 forintért előre elterveltem agyonver egy 80 éves öregasszonyt, akkor szerintem a halálbüntetés határvonalát átlépte. Most bezárják a fószert 50 év börtönbe, amit én fizetek az adómból, utána rögtön 75 évesen nyugdíjba megy, amit én fizetek az adómból. hát minek fog élni a köv 70 évben ez az ember ? hogy én erre dolgozzak a köv 70 évben, hogy ennek a gyilkosnak legyen kajája meg meleg cellája.. aki nem dolgozik, ne is egyék.
  De azért az nagyon durva, hogy gyakorlatilag bármit csinálhatsz ebben az országban, azt megúszod...

 • 2010.11.29 22:35:30NoOne

  Előrebocsátom, sajnos ismerős a téma, volt már olyan, hogy a legnagyobb jóakarattal sem lehetett érdemben és hivatalos úton segíteni valakinek, akit a régi barátja az egyik megyeszékhely főterén az új barátja előtt pofozott fel (az meg csak állt, a ....).
  A tiszta kép kedvéért kíváncsi lennék arra is, hogy hány pasi hunyt el ugyanezen időszak alatt a nőnemű párja, élettársa jóvoltából.
  Ennek meg az az oka, hogy a céltalan erőszakot magát utálom, és magasról nem érdekel, hogy milyen nembéli követte el, ergo a hócipőm tele van azzal, ha valaki sovén, tök mindegy, hogy hím vagy nő...

 • 2010.11.29 22:48:42Kacsatollah

  "Amíg a nők szívesebben választanak agresszív "férfit", aki inkább erős, mint értelmes, és szereti a dolgokat agresszióval megoldani, addig ez a jelenség létezni fog."

  A nők genetikailag választanak agresszív férfit, pontosabban nem is agresszívat, hanem maszkulin jelleműt, aki majd megtudja védeni őt és a gyermekeit, ha támad a mammut vagy a medve. Olyan férfit kell választani, aki mellett biztonságban fel tudják nevelni a gyerekeiket, aki tud vadászni, hogy ne haljanak éhen. egyszóval tököset. Amikor a gyermeknemzésre van felkészülve a szervezet, akkor pedig érdekes módon a maszkulin helyett a kedves, melegszívű férfiak "szagára" lesznek érzékenyebbek, befogadóak.
  Nem tudom, hogy ezt hány millió év alatt nőjjük ki, de még mindig így működik :))

 • 2010.11.30 08:26:38szanalmas

  Tisztelt Kacsamajom úr!

  Szemezgessünk már a baromságaidból:

  "A fenti idézetedet lefordítva, ez azt jelenti, hogy amíg a társadalom nem nő fel arra a fejlettségi szintre, addig nyugodtan gyilkolászhatják az alacsony szintűek a nőiket."

  Majdnem kispajtás, de jól leírtad a lényeget, mert pontosan ez történik jelenleg is, erről szól épp a poszt is ha nem tűnt volna fel eddig.
  Egyébként szerintem emberi társadalom a jelen állás szerint soha nem nő fel arra a szintre, de ezt ne próbáld értelmezni, mert bonyesz neked.

  "Halálbüntetést bevezetni, oszt öreg meggondolja, hogy orrba vágja e a nőjét."

  Kemény vagy Csoki, ez lenne a határ?! Hóhér vagy-e, vagy szimplán szeretsz ölni.

  "valaki nem érti, hogy miről szól a világ, és egy agresszív barom, azt be kell zárni 50 évre börtönbe, és máris élhető lesz körülötte a világ."

  De jó is, hogy lesz hová tenni az adódat, ugye! Gyilkos után nem akarsz adózni, de az agresszív barmokra befizetsz. Okos vagy!

  "Községi rendőr holnaptól hogy változik meg ? hogy minőségit veszek fel, a többit meg szélnek eresztem utcát söpörni. úgy."
  "Fejétől bűzlik a hal. Amíg itt felső szinten, mindegy ki kormányoz, gyakorlatilag akarattal, szisztematikusan teszi tönkre az országot, addig nem lehet mást várni a rend őreitől sem."

  Most akkor eldönthetnéd már, hogy mi a lófaszt akarsz elvárni egy rendőrtől...

  "Amikor a gyermeknemzésre van felkészülve a szervezet, akkor pedig érdekes módon a maszkulin helyett a kedves, melegszívű férfiak "szagára" lesznek érzékenyebbek, befogadóak."

  Ez pont fordítva van állítólag, de a lényeg, hogy te határozottan vagy hülye! Gratulálok!

 • 2010.11.30 08:32:29Cartman (ex Cartman)

  Szeretemacsokit 2010.11.29 18:25:17

  Veled / Nálad komoly baj lehet, ha ilyeneket írsz. A férfiak nagyon nagy többsége igenis mélyen elítéli az erőszakot, pláne ha az védtelenek (nők, gyerekek) ellen irányul. Ha Te alapvetően mást tapasztalsz, akkor a közvetlen környezeteddel van a baj. Válts (lépj le), de ne általánosíts ilyen durván.

  Nem mellesleg a tendenciához hozzájárul sok nő is. Ha kigyúrt, hormonbomba agresszív állat vicsorogva leszorít az X5-össel (vagy bármivel, nem szeretném típusra kihegyezni a dolgot) az útról, valahogy szinte mindig ül mellette plázacica is. Plázacica biztos nagyon élvezi a helyzetet, de nem gondol bele, hogy az agresszió nem feltétlenül korlátozódik csak az autóvezetésre.

  Arra is kíváncsi lennék egyébként, hogy a 42 esetből hány indul közös lerészegedéssel, folytatódik az utolsó kortyon / cigin való összeveszéssel, és zárul "az erősebb kutya baszik" következményével...

 • 2010.11.30 08:43:06Cartman (ex Cartman)

  Kacsatollah 2010.11.29 22:48:42

  Akkor - sajnálom, hogy ezt kell mondjam - szépen lemaradtatok az utóbbi pár ezer év változásairól. A mai kor "nagy vadásza" ugyanis így néz ki:
  [link]

  Nem kevés cinizmussal írhatnám, hogy azért semmi gond. A naturális szelekció úgyis megoldja a rosszul választó nők tévedését...

 • 2010.11.30 09:10:51Nancsi

  ilonkanéni: ma már nem toronyba zárva tartják az asszonyt. El lehet költözni, nem kell megmondani hová. Azzal szerintem nem lehet mit kezdeni, ahol napi program a házastárs verése, de a házastárs mégiscsak ott marad koszt-kvártély miatt. 42-ből hány ilyen volt - erre nincs stat?

 • 2010.11.30 09:20:53Nancsi

  Kacsatollah: olvasd már el amit írtál, aztán nézd meg mi árad belőle: mérhetetlen düh és agresszió. Egy vagy-e a 42-ből?

  Amúgy érthető az elkeseredett düh amivel az igazságszolgáltatás felé fordulsz, mert az tényleg szar. De ha meg akarjuk változtatni, és látni akarjuk hogy a változás milyen eredményt hoz, akkor nem 3-4 elemét kell egyszerre piszkálni, hanem minél kevesebbet. Te rögtön felsoroltad a következőket:
  - legyen elkerülhetetlen (le a korrupt, töketlen rendőrökkel)
  - legyen keményebb (50 év mindenért)
  - halálbüntetés
  - konkrétan nem mondtad, de kényszermunka, hogy az elítéltet ne te tartsd el.
  Szerintem priorizálni kell, mondjuk én előre venném a kényszermunkát - mert az ártani biztos nem árt és többet hoz mint amibe kerül. Utána jöhet hogy legyen a büntetés elkerülhetetlen. Aztán várni 5 évet, hogy mi újság van. Lehet a többire szükség se lenne.

 • 2010.11.30 10:24:20szanalmas

  Nancsi, te valami zseniális gazdasági szakember vagy, vagy bölcsész!
  A becsületes embereknek sincs munkája, ha nem tűnt volna fel durva munkanélküliség van, azokat az apró dolgokat meg már ne is vegyük figyelembe, hogy milyen munka lenne az, ami lehetőleg eszközök használata nélkül és figyelembe véve a "kényszer" hatást a legkevesebb szándékos károkozás kockázata nélkül "rábízható" gyakorlatilag semmihez nem értő emberekre úgy, hogy mindez jövedelmező is legyen!

  Hahó, találgatni gondolkodás nélkül könnyű ám!

 • 2010.11.30 11:25:22strogg

  A feminstákkal, és az ilyen civilszervezetekkel az a gond, hogy arra használják a fejüket, hogy legyen ami tartsa hajukat.
  A helyzet k. a következő.
  - A femini8zmus gondokosdott az "önmegvalósitó" nőről, ami önmagában nem gond, csak éppen elbagatelizálta a női lét alapvetéseit, úgy mint születések. Per pillanat a teljes nyugati civilizáció az elöregedés útján bvan, és keleti munkaerővel pótolják amit nem szültök meg, vagy abortuszban megöltök! A nők a legjobb úton haladnak a valódi rabszolgaság felé.
  - Ha a fejetek tetejére álltok is, 42 nőt agyon fognak verni, ugyanis önmagatoktól nem tud megvédeni sem a nane, sem a törvény, sem a rendőr
  - Jó lenne nem általánositani, speciel én még életemben nem ütöttem meg a páromat, éso kot sem adtam arra, hogy ő üssön.
  - Azért mert 42 nő lúzer a párválasztásban nem kéne kierőszakolni egy kétes/általánositó törvényt, amivel igen könnyű visszaélni lsd: angolszász országok.

  személy szerint azt tartom szánalmasnak, hogy pár nő párkapcsolati tragédiáját arra használjtok fel, hogy a feminizmus (lassan már alapvetően életellenes) ideológiáját lenyomjátok egy alapvetően életképes társadalom torkán, akár úgy, hogy közellenségnek álltalánositjátok a férfi nemi szerep jellemzőit.
  Pár elvakult nőszemély elérte, hogy kb: kihalófélben van a fél nyugati civilizációnk.
  De nyugodtan vinnyogjatok, mgé 20 év csadorban léptek az utcára, és bucira ver a férjetek ha nem főztök elég jó vacsit. Hajrá nane, irány a rabszolgasors.

 • 2010.11.30 11:53:40Nancsi

  szanalmas: egyik se jött be, úgyhogy én nem is találgatom a végzettségedet - 8 általános alatt nehéz megítélni.
  A kényszermunka kiválóan működött régebben, napi kvóta volt, aki azt nem teljesítette/nem megfelelő minőségben dolgozott az nem kapott enni. Motiváció pipálva. Rengeteg olyan munka van, amit per pill is csak kézzel lehet elvégezni, és 5 perc alatt betanítható. Gondolok mondjuk a mezőgazdaságra. Képzettség pipálva.
  És attól biztosan jobban megtérül, mintha a légkondicionált cellában nézné a plazma tv-t. Gazdaságosság pipálva.

 • 2010.11.30 13:02:56DenisaM

  Amíg a gyereknevelésnél az egy pofon nem árthat elv működik, addig az egészet el lehet felejteni...

 • 2010.11.30 13:06:32strogg

  DenisaM
  Egy nem is, ha elszalad a ló....
  Különben emos lesz, vagy valami hasonló

 • 2010.11.30 13:35:59szanalmas

  "A kényszermunka kiválóan működött régebben"

  Ahahah, ilyen jó poénokkal humoristának is elmehetnél.
  A mondanivalód többi része meg remek példa arra, hogy a gyakorlatiasság enyhén szólva nem az erősséged, nyilván ez a remek ötlet senki másnak nem jutott eddig eszébe, azért nem működik csak.

 • 2010.11.30 14:13:31Nancsi

  szanalmas: te vagy itt a bér-troll? Mert akkor inkább befejezem az etetésed.

 • 2010.11.30 14:14:14Nancsi

  DenisaM: amíg a gyerek nevelésről olyanok beszélnek akiknek nincs gyerekük, sőt az ő kezdeményezéseiket foglalják törvénybe, addig leszünk mi sz.rban.

 • 2010.12.01 08:23:01Nagykevély

  Szeretnék én is egy mozgalmat alapítani a nők, feleségek, bírónők által kisemmizett, híd alá juttatott férfiak érdekében. Biztos több van belőlük mint negyvenkettő.

 • 2010.12.01 14:50:31DenisaM

  Nancsi! Van gyerekem, és nem verem. Nem tőlem leszel szarban...

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta