Megnőtt a vaginális intimműtétek száma

Vajon létezik tökéletes vagina? Egyre több nő gondolja úgy, hogy igen, és ezért nem restek akár a lehető legmesszebb elmenni. Az utóbbi években robbanásszerűen megugrott az intim-korrekciós műtétek száma.

A fiatalító intimműtétek száma igencsak megugrott az elmúlt években, az viszont sokkal ijesztőbb tény, hogy a The British Journal of Obstetrics and Gynecology szülészeti és nőgyógyászati lapban megjelent tanulmány szerint az ilyen műtéteken átesettek legnagyobb része teljesen normális paraméterekkel rendelkezett - írja a Shine.

„Meglepő, hogy a felmérésben résztvevő valamennyi alany normális méretű kisajkakkal rendelkezett, és ennek ellenére közel a felük gondolt rá, hogy elvégezteti a műtétet” – írja a tanulmányt szerző Dr. Sarah Creighton, a University College London Elizabeth Garrett Anderson Institute of Women's Health nőegészségügyi intézet munkatársa.

Valaki már 11 évesen vállalta

A felmérésben részt vett betegek átlagéletkora 23 év volt, sőt, egyiküket 11 évesen utalta műtétre az orvosa. A legtöbb esetben nem inkontinencia az ok, még csak nem is a szülési utáni változások vagy bármilyen más egészségügyi probléma, pusztán a hiúság. Természetesen az ilyen jellegű sebészeti beavatkozások éppen ellenkező tendenciát mutatnak, mint a mellnagyobbító műtétek, a nők inkább kisebbet akarnak, mint nagyobbat: kisebb szeméremajkakat, kevesebb fanszőrzetet.

A vaginán végzett plasztikai műtétek gyakorlatilag valamennyi részre kiterjednek: a hüvely szűkítésétől kezdve a lézeres izomfeszülés-növelésig mindent képesek már korrigálni, sőt, a szeméremajkakról is el tudják távolítani a felesleges zsírt, és a nem megfelelő hüvelygörbületet is helyreteszik.

A hasonló műtéteket végző orvosok honlapjaikon az olyan nőknek ajánlják a beavatkozást, akik „öntudatosak”, és „nyugtalanok” a vaginájuk kinézete miatt. A szülészek és nőgyógyászok amerikai egyesülete viszont éppen az ilyen labilis idegzetű, elégedetlen embereket óvná egy kockázatos, kiszámíthatatlan hatású műtéttől.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek