Kutatás is bizonyítja: a szex után fontos az utójáték

Kutatásokkal is alátámasztották, hogy szex után nem szabad egyből bealudni, mert ha így teszünk, úgy a partnerünk kötődéshez való igénye sérülhet.

A szex szinte valamennyi területe kutatás tárgya volt már, de a szex utáni percek, órák, vagyis az utójáték időszaka csak ritkábban. Pedig a szex utáni idő, az összebújás nagyon fontos egy párkapcsolatban, a kötődést és az elkötelezettséget erősíti, ha a párok szex után is foglalkoznak egymással – állítják a Michigan School of Public Health kutatói. Ilyenkor ugyanis azok a hormonok dolgoznak, amik az érzelmi életet is mozgásban tartják.

Szakértők úgy tartják, hogy a szex utáni kötődés időszaka evolúciós hagyaték, a terhes nő igényli, hogy partnere újra és újra megerősítse az elköteleződését, arról azonban nem nyilatkoznak, hogy hány percig, óráig nem ildomos elaludni.

Bár rendszerint a férfiak azok, akik szex után bealszanak, az aktus utáni összebújást ők is igénylik, a párkapcsolati kérdések számukra is fontosak – persze a gyors elalvás azt is jelentheti, hogy a hátuk közepére sem kívánják a beszélgetős utójátékot.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek