INTIM RÖVIDHÍR

Kutatás is bizonyítja: a szex után fontos az utójáték

2011. június 18., szombat 20:21

Kutatásokkal is alátámasztották, hogy szex után nem szabad egyből bealudni, mert ha így teszünk, úgy a partnerünk kötődéshez való igénye sérülhet.

A szex szinte valamennyi területe kutatás tárgya volt már, de a szex utáni percek, órák, vagyis az utójáték időszaka csak ritkábban. Pedig a szex utáni idő, az összebújás nagyon fontos egy párkapcsolatban, a kötődést és az elkötelezettséget erősíti, ha a párok szex után is foglalkoznak egymással – állítják a Michigan School of Public Health kutatói. Ilyenkor ugyanis azok a hormonok dolgoznak, amik az érzelmi életet is mozgásban tartják.

Szakértők úgy tartják, hogy a szex utáni kötődés időszaka evolúciós hagyaték, a terhes nő igényli, hogy partnere újra és újra megerősítse az elköteleződését, arról azonban nem nyilatkoznak, hogy hány percig, óráig nem ildomos elaludni.

Bár rendszerint a férfiak azok, akik szex után bealszanak, az aktus utáni összebújást ők is igénylik, a párkapcsolati kérdések számukra is fontosak – persze a gyors elalvás azt is jelentheti, hogy a hátuk közepére sem kívánják a beszélgetős utójátékot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta