INTIM RÖVIDHÍR

A nők több szerelmi ügyet bánnak, mint a férfiak

2011. március 24., csütörtök 15:24

Egy új tanulmány szerint a nők több dolgot bánnak meg életükben, mint a férfiak, különösen, ha szerelmi ügyekről van szó.

A kutatásról, amelyet Neil Roese, a chicagói  Northwestern University professzora vezetett, a Chicago Sun-Times számolt be először. Roese összesen 370, 20 és 80 év közötti embert kérdezett meg USA-szerte arról, hogy mit bántak meg életükben a legjobban. A megkérdezett nők 44%-a említett valamilyen szerelmi ügyet, míg a férfiak csupán 19%-a tartotta ezt a legnagyobb ballépésének, ők inkább munkájukkal kapcsolatban emésztik magukat. A leggyakoribb esetekben a szerelmi megbánás tárgya egy olyan ember volt, akit hagytak elmenni vagy olyan fiatalkori partnert, akivel nem igazán működött a viszony, illetve elszalasztott lehetőségeket is sokan felsoroltak.

Bárcsak megtettem volna

A második leggyakoribb terület, amivel kapcsolatban megbánást éreztek, az a család volt: főleg az az érzés, hogy valakivel szebben kellett volna bánni. Mások megbánták, hogy nem tanultak tovább, hogy nem váltak el hamarabb, vagy hogy a pénzt választották ahelyett, hogy olyasmit csináltak volna, ami a hobbijuk.

Roese professzor elmondta, hogy a telefonos interjúk során sokan elérzékenyültek és elsírták magukat. Ugyanakkor kimondani, hogy "Bárcsak megtettem volna", nem feltétlenül rossz dolog.  "A megbánás olyan érzelem, ami arra sarkallhatja az embereket, hogy a jövőben jobban teljesítsenek, sikeresebbek legyenek" - állítja a kutató. "Ez egy erős motiváló erő. Nagy előny, ha valaki megtanulja a leckét és gyorsan továbblép. Probléma akkor van, ha ezt a megbánást egyfolytában újraéli valaki."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta