INTIM RÖVIDHÍR

A genitális méret is befolyásolja a termékenységet

2011. március 19., szombat 19:37

A végbélnyílás és a pénisz töve közti távolság mérete összefüggésben áll a férfi termékenységével.

A Rochesteri Egyetem orvosi központjának tanulmánya szerint azoknak a férfiaknak, akiknél az anogenitális távolság (AGD) 52 milliméternél kisebb, hétszer nagyobb a kockázatuk az alacsony termékenységre, mint azoknak, akiknél ez a távolság nagyobb.

Az AGD értékét a végbélnyílás és a pénisz töve közti távolság adja. A vizsgálatok során megállapították, hogy kisebb AGD értékhez alacsonyabb spermiumszám és csökkent termékenység társult.

A ftalát lehet a bűnös

A felmérésében 23 éves vagy annál 1-2 évvel fiatalabb férfiak, fiúk vettek részt, akiken egy egyszerű szűrővizsgálatot végeztek. A szűrővizsgálat mellé egy korábbi kutatás adatait is felhasználták. Utóbbiban azt vizsgálták, hogyan befolyásolja a megszületett fiúcsecsemőknél az AGD értékét, ha magzati korban ftalátoknak voltak kitéve. A két kutatás akkor találkozott, amikor kiderült, hogy tízszer nagyobb eséllyel volt kisebb az AGD értéke akkor, ha a várandós anya vizeletéből megelőzően ftalátot mutattak ki. Ezek a vegyületek egyes műanyagokban vannak jelen, a cumisüvegekben való használatukat, káros hatásuk miatt, már több országban betiltották.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta