INFÓ

Régi és új hangok a Nagyerdőn - X. Campus Fesztivál Debrecenben

2017. június 20., kedd 13:56

Debrecen az ország legnagyobb vidéki egyetemi városa, nem véletlen hogy tíz év alatt itt nőtt ki Kelet-Magyarország mára már legnagyobb nyári zenei fesztiválja. Aki egyszer is járt már a Campuson, tudja, hogy a szinte minden műfajt felölelő zenei programkínálathoz és a színes kiegészítő kulturális attrakciókhoz egy kifogástalan, természetközeli és mégis városi komfortot biztosító helyszín jár a fényekben pompázó Nagyerdei Stadion és a csodálatos, 105 éves Nagyerdei Víztorony körül.

A tizedik kiadás nem múlhat el úgy, hogy ne jöjjön egy minden eddiginél nagyobb nemzetközi headliner. Így kerül a legnagyobb színpadra a magyar fesztiválok „császára”, a brit The Prodigy, akiknek a dinamikája semmit nem kopott az elmúlt húsz évben. Az új szeleket a dán Lukas Graham hozza, akinek az elmúlt évek egyik legnagyobb egyetemes popslágerét (7 years) köszönhetjük, de biztos sokak fülében ott cseng Alle Farben She Moves című dala is.

A Campus felvonultatja a teljes hazai zenei élvonalat a mainstreamtől a feltörekvőkig és az egészen friss produkciókig. A fesztiválkedvenceket (Tankcsapda, Quimby, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Brains, Irie Maffia, Vad Fruttik, Szabó Balázs Bandája, 30Y stb.) már mindenki ismeri, az újakra viszont érdemes az eddiginél is jobban odafigyelni. A fesztivál idén először csatlakozott a Nagy-Szín-Pad kezdeményezéshez és lehetőséget ad a műsorba került összes zenekarnak. A győztes Lóci Játszik a díjnak köszönhetően nagyszínpadra lép, de a programban ott lesz a Mörk, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Dope Calypso, a The Qualitons, valamint Petruska és Sena is.

Az utóbbi években rengeteg jó zenekar lépett be a magyar koncertkörfogásba és épített ki vidéken is számottevő közönséget. A Campus egyik legszebb helyen lévő színpada a kivilágított Víztorony kertjében található, ahol számos ilyen produkciót láthatunk: mások mellett az Ivan and the Parazol, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Fran Palermo, az Esti Kornél, az Elefánt, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az egészen fiatalok közül pedig a The Luckies, az Elevator című dallal idén berobbanó Platon Karataev és az indie-folkos Zanzinger is jelen lesz.

A rock-, punk- és metálrajongók számára sem tiltott terület a Nagyerdő. A modern metál hazai legendájának bátran nevezhető, külföldön is számos sikert maga mögött tudó Ektomorf viszi a prímet a programban, de a hagyományosnak számító szereplők (Depresszió, Alvin és a Mókusok, Leander Kills, Dalriada, Kalapács, Prosectura) mellett itt is jelen lesz az új generáció: a nem véletlenül egyre népszerűbb Apey and The Pea, továbbá az AWS, a Nomad, az Uzipov, a Fatal Error, a Dorothy egyaránt az utóbbi években lettek visszatérő vendégei a Campusnak. Különlegesség, hogy a fesztiválon még a házigazda Debreceni Egyetem rockrajongó rektora is a dobok mögé ül.

Az elektronikus zenei spektrum is rendkívül széles, az EDM-től és a housetól a kísérletezőbb, földalatti műfajokig mindent megtalálunk. Utóbbiakat leginkább a Dub Székház helyi szervezőcsapat helyszínén kell keresnünk, ahol a már nemzetközi terepen is egyre ismertebb Imre Kiss, valamint Bernáthy Zsiga, Christopher Waver, Sinko, Bodoo és a Mustbeat Crew színesíti a programot többek között.

Világzenei produkciók is jutnak minden napra: a Parno Graszt, a Bohemian Betyars, a Cimbaliband és a vendégénekesnővel érkező Góbé Zenekar képviseli idén a műfajt. A Csokonai Színház sátrában az esti színdarabokat követően éjféltől a Jazzaj szervezésében lesz improvizatív szabadzenélés. A KULTer.hu által szervezett irodalmi programok között könyvbemutatókra, beszélgetésekre és singer-songwriterek (Apey, I am Soyuz) bemutatkozására kerül sor. A számos egyéb programhelyszínt (pl. mozi, szakmai programok, civil szervezetek és outdoor aktivitások) képtelenség lenne itt felsorolni, de alighanem már a fenti ízelítő elegendő ahhoz, hogy megjöjjön a kedvünk négy naphoz a debreceni Nagyerdő évszázados tölgyfái alatt július 19. és 23. között.

Bővebben: www.campusfesztival.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta