Neked mennyire fontos a gyermeked fejlesztése?

Zanza!

Vida Ági írása

A magyar szülők fele fontosnak tartja gyermeke fejlesztését – derül ki a Sudocrem* és az Ipsos legújabb kutatásából. A legnépszerűbb közös tevékenységek a séta, a kirándulás, a meseolvasás és zenehallgatás. Fejlesztő foglalkozásokra ugyanakkor már sokkal kevesebben járnak.

Az anyák 97 százaléka a rendszeres mozgást tartja a legfontosabbnak gyermeke egészséges fejlődéséhez, ennek érdekében a reprezentatív kutatásban résztvevők többsége rendszeresen sétál vagy kirándul csemetéjével. Játszótérre viszont már ennél kevesebben járnak, csupán a gyerekek fele jut el ide.

Az otthoni fejlesztési lehetőségek közül a legtöbben (85%) a mesélést választja, de a kreativitás fejlesztését is legalább ilyen fontosnak tartják. A legtöbben zenét hallgatnak, énekelnek vagy zenélnek a gyermekkel közösen, de sokan szívesen rajzolnak és festenek is a gyermekükkel.

A Sudocrem*-et ez az eredmény arra ösztönözte, hogy Szudival, a márka kabalafigurájával bemutassa, milyen érdekes és izgalmas tud lenni egy kisgyermek napja.

A kisgyermekesek 29%-a végez otthon tudatosan fejlesztő tevékenységet, foglalkozásokra pedig 21% jár el. Az idegen nyelvtanulással kapcsolatban is megoszlanak a vélemények: a válaszadók 20%-a véli úgy, hogy 3 éves kor alatt szükségtelen a nyelvtanulás, és csak a megkérdezettek kevesebb, mint fele tartja fontosnak.

A játékok megvásárlásakor nem elsősorban a játék fejlesztő jellege a fontos, elsőként a termék minőségét nézik meg a szülők, és csak ezt követi, hogy a játéknak legyen „értelme” is.

Sokan járnak szívesen kisgyermekeknek szervezett programokra is, azonban a szülők 25%-a arról számolt be, hogy a lakókörnyezetükben nem találnak megfelelő programokat.

A gyerekek a szabad játékból tanulják a legtöbbet, ezért nem kell a napot teleszervezni fejlesztő programokkal, a legjobban azzal segíthetjük gyermekünk fejlődését, ha minél többféle, változatos tevékenységgel teheti próbára magát. A társasjáték, a tánc, a közös barkácsolás, a séta közbeni gyűjtögetés, a közös zenélés és éneklés, a dobozokból való bunkerépítés vagy éppen a bábozás is lehet fejlesztő játék. Minél többféle módon próbálhatja ki magát a kicsi, annál jobban megismeri a képességeit és annál sokoldalúbban fejlődik. Fontos, hogy a játék valóban játék legyen és ne kötelező tanulás! Élvezzétek együtt a játékot, nevessetek, szórakozzatok jól – az csak hab a tortán, hogy eközben még tanultok is!

A babapopsik ápolója, a Sudocrem* kozmetikum sokoldalúságának köszönhetően már több mint 80 éve áll az édesanyák szolgálatában. Kövesd a „Szeretettel Sudocrem” Facebook, Instagram oldalát és Youtube csatornáját, ahol további hasznos információkhoz juthatsz vagy látogass el a www.sudocrem.hu weboldalra a termékinformációkért.

Blogmustra