Milliókat költünk a szép tetőre

Tavasszal sokan kezdenek házfelújításba, építésbe, de praktikum helyett fontosabbnak tartják a szépséget a tetőfedő anyagok kiválasztásakor. Egy jó döntéssel milliókat spórolhat.

A házunk a stílusunkat tükrözi, ahogy a ruházatban, az építőiparban is vannak divatirányzatok. Míg évtizedekkel ezelőtt elsősorban a sötétbarna, hullámos fedőanyagok voltak a keresettek, mára megváltozott a divat. Manapság a modern, minimalista építészeti trendek, így a sík, egyenes vonalú felületek, az alacsony, akár 7⁰-os tető-dőlésszögre fejlesztett tetők, illetve a sötét, például az ébenfekete fedőanyagok a legkeresettebbek, a továbbra is népszerű vörös cserepek mellett.

Továbbra is az esztétikum az, amely meghatározza a vásárlásokat, hiszen a felújítók, vagy az építkezők laikusok, ezért nem tudják eldönteni, mit várhatnak el egy tetőtől. Először a mintákat, a színeket, a formákat nézik meg, csak azután vizsgálják meg a felület minőségét is” – fogalmazott Kóbor Csaba, a Bramac alkalmazástechnikai vezetője. – „A saját egyedi stílusunkat megtartva fontos, hogy arányaiban esztétikailag illeszkedjünk abba a miliőbe, ami körülveszi az otthonunkat, ezért érdemes figyelembe venni az épített környezet adottságait. Ezt sok esetben építési előírások, helyi jogszabályok is megkötik.” Mindemellett fontos, hogy hangsúlyos szerephez jusson a döntésünkben a funkcionalitás, hiszen hiába szép a tetőnk, ha nem elég biztonságos. Ahogy az autó sem csak üres kasztni, a tető is több mint cserép. Az egyre extrémebb időjárás miatt, illetve azért, mert a tető sok esetben beépített élettér, fontos, hogy tető kiegészítőkben, úgynevezett rendszerelemek használatában – hőszigetelés, vízzáróság, vízszigetelés, viharkapocs, átszellőzés – gondolkodjunk és kérjük ki szakember véleményét. Ő olyan szempontokra is felhívja a figyelmet, mint a megbízhatóság, tartósság, biztonság, fagy- és viharállóság, amik hosszabb távon sokkal fontosabbak a látványnál.

Ha nem tudja, hogyan fogjon a tetőépítéshez, ajánljuk a www.tobbmintcserep.hu weboldalt, ahol minden kérdésére választ kaphat a témában.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek