Kézilabda: kettős rangadó Győrött

Nem mindennapi csemegének lehet a tanúja minden kézilabda-szurkoló, aki szombaton ellátogat Győrbe, hiszen egymás után lép pályára a magyar női és férfiválogatott, a 2014/2015-ös idény zárásaként.

Női csapatunk az Ausztria elleni vb-selejtező visszavágójával zárja le a szezont, és a mieink talán már több is mint fél lábbal a decemberi dániai világbajnokságon érezhetik magukat, hiszen múlt pénteken idegenben is győztek tizenhárom góllal, éppen ezért akár örömjátékra is számíthatunk Németh András csapatától. A kapitány a stockerau 33-20-as siker után ráadásul nem is volt maradéktalanul elégedett, hiszen, mint mondta, negyven percig jól koncentráltak a játékosaink, azonban ahhoz, hogy céljaink megvalósuljanak, és kijussunk a riói olimpiára, az osztrákokénál jobb csapatokkal szemben kell tudunk eredményt elérni, ehhez pedig folyamatos összpontosítás szükséges, amit a visszavágón el is vár az együttestől.

- A vb-selejtezők előtt a tavalyi hazai rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülés során találkoztunk legutóbb az osztrák válogatottal

– mondta el Tomori Zsuzsanna, a válogatott átlövő-klasszisa. - Széles taktikai repertoárral rendelkeznek, minden eshetőségre fel kellett készülnünk ellenük. Szívesen játszanak hét mezőnyjátékossal, váltogatják a nyitott és zárt védekezést, különböző támadási variációkat alkalmaznak. Mindezzel együtt talán annyira nem kell izgulnunk, hiszen az első mérkőzésen biztos győzelmet arattunk.

A kísérletezés jegyében telik a férfi válogatott utolsó két Eb-selejtezője, hiszen a csapat az oroszok elleni tavaszi két győzelemmel már kivívta a januári, lengyelországi Eb-n való szereplés jogát, szerdán Portugáliában pedig egy sor újonccal is győzni tudott 26-25-re, azok után, hogy ősszel Miskolcon egy góllal verte ellenfelét. A szerdai eredmény azt is jelenti, hogy a csapat már biztos első az 5. csoportban.

- Az idősebb generáció tökéletesen megoldotta feladatát, így a beígért jutalmuk a soron következő két mérkőzés kihagyása, azaz a nyári pihenő meghosszabbítása, korábbi megkezdése – hangsúlyozta a selejtezők előtt Talant Dujshebeav szövetségi kapitány, aki május végén klubedzőként, a lengyel Kielce irányítójaként egy BL-bronzérmet is begyűjtött. - Tudom, hogy van mit kipihenniük és most nekik erre van szükségük. Ezzel egy időben tudjuk úgy szerepeltetni a fiatalokat, hogy eredménykényszer is alatt is játszunk, hiszen a két mérkőzésen minimum 1 pontot szereznünk kell a csoportelsőséghez, ami az Európa-bajnoki csoportbeosztás sorsolása előtti kiemelés miatt fontos, és örülök, hogy már Portugáliában révbe értünk. A célunk változatlan: minden mérkőzésünkön a győzelemre játszunk. Kíváncsi vagyok, hogy a fiatalabbak és az újoncok hogyan állják meg a helyüket, mert lehetőségük egész biztosan lesz. Azt akarom, hogy érezzék a fiatalok a bizalmat és szeretném, ha a bizalmat jó teljesítmények formájában visszakapnám.

A szombati válogatott kézilabdás program, Audi Aréna Győr:

13:30 Magyarország-Ausztria – női vb-selejtező visszavágó (az 1. mérkőzésen: Ausztria-Magyarország 20-33 – a párharc győztese jut ki a világbajnokságra)

16:00 Magyarország-Ukrajna – férfi Eb-selejtező, záróforduló

Az Eb-selejtezőcsoport állása:

1. Magyarország 10 p, 2. Portugália 4 p (+9), 3. Oroszország 4 p (+2) (4 mérk.), 4. Ukrajna 0 p (4 mérk.)

(A csoport első két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra)

A szombati győri kettős mérkőzésre még kaphatók a jegyek a győri Látogatóközpontban (Baross u. 21-23.) és a jegymester.hu oldalon.

A női mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség köszönti az aktív játéktól visszavonuló korábbi válogatott játékosokat, Ferling Bernadettet és Vérten Orsolyát, a férfi válogatott mérkőzésén pedig sor kerül a pályafutását a szezon végén szintén befejező Vadkerti Attila nemzeti csapattól történő búcsúztatására.

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: KISS Éva (Fehérvár KC), BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), JANURIK Kinga (Érd)

Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok Galérius Fürdő), SCHATZL Nadine (Érd)

Balátlövők: TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA), BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), HORNYÁK Dóra (Ipress Center Vác)

Irányítók: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvár)

Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC Rail Cargo Hungaria), MAYER Szabina (Fehérvár KC), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövő: TOMORI Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: KOVACSICZ Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria), SUCH Nelli (Siófok Galérius Fürdő)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András

A magyar férfi válogatott kerete:

Kapusok: SZÉKELY Márton (Balatonfüred), BARTUCZ László (Cegléd)

Balszélsők: GAZDAG Tibor (Csurgó), BÓKA Bendegúz (Balatonfüred), VADKERTI Attila (MOL Pick Szeged)

Balátlövők: BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), GERDÁN Tibor (Balatonfüred), LIGETVÁRI Patrik (Balatonfüred), FALUVÉGI Rudolf (Balatonfüred), BORSOS Tamás (Csurgó)

Irányítók: LÉKAI Máté (MKB MVM Veszprém), SZÖLLŐSI Balázs (Balatonfüred)

Beállók: BÁNHIDI Bence (Balatonfüred), HEGEDŰS Márk (MOL Pick Szeged)

Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (MOL Pick Szeged), ANCSIN Gábor (MOL Pick Szeged)

Jobbszélsők: PÁSZTOR Ákos (Grundfos Tatabánya), HORNYÁK Péter (TuSem Essen, német)

Szövetségi kapitány: Talant DUJSHEBAEV

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek