A Cirque Éloize iD előadása Budapest felé tart

15 előadó a tánc-, az extrém sport és a cirkuszművészet egyedi kombinációjában A nemzetközi hírű, extravagáns iD nálunk a BudapestArénában debütál

Végre a magyar közönég is megismerheti a cirkuszművészet legújabb előadásmódját, hiszen a Cirque Éloize iD előadása Budapestre tart. A Jeannot Painchaus rendezte iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, az extrém sport, a hip-hop és a tánc keveréke. Az előadás április 22-én és 23-án, csak két alkalommal lesz látható a BudapestAréna színpadán.

A társulat 1993-as alapítása óta a világ egyik vezető kortárs cirkuszává vált. Újító produkcióikkal a társulat olyan előadások színpadra állítására specializálódott, amely a cirkuszművészetet kombinálja a színházi előadással, a zenével és a tánccal - a társulatra jellemző sajátos és úttörő módon. A Cirque Éloize a Cirque du Soleil társvállalata, valamint partnere a kreatív látvány, a nemzetközi modern cirkuszművészet és szórakoztatás felé történő elmozdulásban.

Az előadás rendezője, Jeannot Painchaud a következőket nyilatkozta: "A társulat hagyományaihoz híven az iD több különböző művészeti formát kombinál és adja energiájukat az akrobatikus előadáshoz. Két rivális bandáról szól a történet akiknek osztozniuk kell egyetlen helyen a város szívében, de mindeközben keresik azt is, hogyan fejezhetnék ki a személyiségüket és az egyediségüket - s máris előttünk van az iD."

Az iD 15 akrobata és előadóművész színpadi munkája, vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint rock és elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével. 2010-es bemutatója óta a show folyamatosan lelkes kritikákat kap mind a közönség, mind a média részéről:

"Az iD egy csoda, az elejétől a végéig."

LA PRESSE

"Mestermunka, tele energiával és az előadóművészet megújításával."

THE GAZETTE

"Erre az előadásra vidd el az összes ismerősödet!"

THE GLOBE

"Micsoda pompás előadás! Csak csodálni lehet!"

THE STAGE

"A Cirque Éloize csapata meg fog fertőzni hatalmas energiájával!"

NOW TORONTO

"A West Side Story átment hip-hop cirkuszba."

THE MONTREAL

"Ez nem egy átlagos cirkusz!"

CITY TIMES

"Vedd egy nukleáris robbanófej energiáját, add hozzá egy tinédzser attitűdjét és máris megkapod az iD-t."

THE GUARDIAN

"Egyik lélegzetelállító látványosság követi a másikat."

THE TELEGRAPH

A Cirque Éloize-ról

A társulat 1993-as alapítása óta az újító természetű színházi megvalósítására törekszik. Tíz saját showjával a Cirque Éloize 4000 előadást mutatott már be 40 ország 440 városában, az egész világon. A társulat szintén képviselteti magát a különböző nemzetközi fesztiválokon, s például 12 érmet nyertek már a legrangosabb, párizsi Cirkuszfesztiválon.

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek